Spread the love


Εντυπωσιασμένος από την «εσωτερική δύναμη των Ελλήνων» δήλωσε ο απερχόμενος Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα, Πέτερ Σόοφ κατά την αποχαιρετιστήρια ομιλία του απόψε στην πρεσβευτική κατοικία.

«Ξέρω ότι πολύς κόσμος αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις στην προσωπική του ζωή» σημείωσε, ωστόσο υπογράμμισε πως πιστεύει στη δύναμη των Ελλήνων και γ’ αυτό εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της Ελλάδας.

Αναφερόμενος στη θητεία του ως πρέσβης της Γερμανίας στη χώρα μας, ο Πέτερ Σόοφ ανέφερε πως στο διάστημα των 3,5 τελευταίων χρόνων το καθήκον της πρεσβείας εδώ ήταν να λειτουργεί ως γέφυρα όχι μόνο ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις, αλλά και στις δύο κοινωνίες. «Σήμερα τη στιγμή της αποχώρησης μου έχω την πεποίθηση ότι οι πυλώνες των σχέσεων μας είναι σταθεροί» τόνισε και χαρακτήρισε την Ελλάδα χώρα ομορφιάς και φιλοξενίας.

Ολοκληρώνοντας την αποχαιρετιστήρια ομιλία στην πρεσβευτική κατοικία, όπου οι γερμανικές σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες λόγω του θανάτου του πρώην καγκελάριου Χέλμουτ Κολ, ο κ. Σόοφ είπε πως ξέρει ότι οι Έλληνες θέλουν να διαμορφώσουν το μέλλον της χώρας τους μέσα στην Ευρώπη της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης και υπογράμμισε πως η Ευρώπη είναι η οικογένειά μας.

Ο κ. Σόοφ θα αναχωρήσει από τη χώρα μας την επόμενη εβδομάδα.

 



Spread the love