Spread the love


Εμφαση στην κοινωνική πτυχή της νεοφυούς επιχειρηματικότητας έδωσε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία ήταν συντονίστρια στην θεματική ενότητα με τον τίτλο «Στηρίζουμε τη Νεοφυή Επιχειρηματικότητα και τις Καλές Πρακτικές», με την οποία ολοκληρώθηκε η ημερίδα της Περιφέρειας Αττικής, υπό τον τίτλο, «Η Αττική Επιχειρεί».

Η ενότητα αυτή συγκέντρωσε εκπροσώπους επιτυχημένων παραγωγικών προσπαθειών καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, υπογράμμισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι επιχειρηματίες, ειδικά στον τομέα του κοινωνικού επιχειρείν –δυσκολίες που σχετίζονται τόσο με το θεσμικό πλαίσιο όσο και με τις χρηματοδοτικές δυνατότητες. Η ίδια έθεσε στους μετέχοντες στο πάνελ ερωτήματα σχετικά, αφενός με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και αφετέρου με τις προϋποθέσεις ανάπτυξής της στο επίπεδο μίας Περιφέρειας με τα ειδικά χαρακτηριστικά της Περιφέρειας Αττικής. «Οφείλουμε πλέον όλοι μας, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς επιχειρηματικότητας να δημιουργήσουμε, ο καθένας από τη δική του θέση ευθύνης, το κατάλληλο εκείνο οικοσύστημα, το οποίο θα λειτουργήσει καταλυτικά για την επιχειρηματικότητα των νέων ανθρώπων και ειδικότερα για την κοινωνική επιχειρηματικότητα των νέων. Γιατί αυτού του είδους η επιχειρηματικότητα μπορεί να κάνει τη διαφορά, δίνοντας βάρος στην κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη στο πλαίσιο ενός νέου μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης», παρατήρησε η περιφερειάρχης Αττικής Ρ. Δούρου.

Ο γόνιμος διάλογος, η ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και καλών πρακτικών που ακολούθησε, σηματοδότησαν το τέλος της ημερίδας που ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς της Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνας Κρετσού, του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου και της περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου

Στην τελευταία θεματική για τη Νεοφυή Επιχειρηματικότητα μετείχαν καταθέτοντας την εμπειρία τους, οι: Νάταλι Λεβή, συνιδρύτρια της καινοτόμου online υπηρεσίας Nannuka, Λουκάς Πηλίτσης, Διευθύνων Σύμβουλος & Εταίρος της Anchorstone Partners και πρ. Διευθύνων Σύμβουλος Private Equity & Venture Capital του Ομίλου Πειραιώς, Ζωή Γιαβρή, συνιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Advantis Medical Imaging, Δημήτρης Κοκκινάκης, Ιδρυτής του Impact Hub Athens, Μιχάλης Στάγκος, Συνιδρυτής της Industry Disruptors – Game Changers, διευθύνων σύμβουλος της MSCOMM, Πέτρος Κόκκαλης, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν σε θέματα του τομέα της δραστηριότητάς τους καθώς και στα εμπόδια που συνάντησαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Spread the love