Spread the love


Τεταμένη παραμένει η ατμόσφαιρα στο Μενίδι από την περασμένη Πέμπτη, όταν έχασε τη ζωή του ο άτυχος 11χρονος Μάριος.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη επεισόδια ανάμεσα σε εξοργισμένους κατοίκους που κατευθύνονταν προς τον καταυλισμό των Ρομά και τα ΜΑΤ που τους έφραξαν το δρόμο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν μαρτυρίες κατοίκων, ακούγονται συνεχείς πυροβολισμοί από τον καταυλισμό των Ρομά, οι οποίοι προφανώς ρίχνουν στον αέρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, μάλιστα, δύο σπίτια Ρομά στην οδό Μόρνου παραδόθηκαν στις φλόγες. Το ένα από τα δύο, είναι αυτό όπου έγινε το γλέντι της ντροπής το βράδυ της Πέμπτης και όπου έπεφταν οι πυροβολισμοί που σκότωσαν και τον μικρό Μάριο. 

Τα επεισόδια με τα ΜΑΤ

Οι διαδηλωτές που κατευθύνονταν προς τον καταυλισμό των Ρομά πέταξαν πέτρες προς τους άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι απάντησαν με ρίψη χημικών και δακρυγόνων. 

Σημειώνεται ότι κάτοικοι του Μενιδίου πραγματοποιούσαν πορεία στο κέντρο της πόλης διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση ανομίας στην πόλη τους, που ήρθε ξανά στο προσκήνιο μετά και τον χαμό του 11χρονου Μάριου στην αυλή του σχολείου του, το βράδυ της Πέμπτης, από αδέσποτη σφαίρα, η οποία προήλθε πιθανότητα από πυροβολισμούς που έριχναν Ρομά σε κοντινό σπίτι για να γιορτάσουν τη μη προφυλάκιση μέλους τους οικογένειάς τους που είχε συλληφθεί με ναρκωτικά. 

Κατά τη διάρκεια της πορείας μπλοκ 200 ατόμων περίπου αποσπάστηκε από το κεντρικό σώμα των διαδηλωτών και κατευθύνθηκε προς τον καταυλισμό Ρομά φωνάζοντας συνθήματα όπως «Εξω οι γύφτοι από το Μενίδι». Ωστόσο, στην πορεία τους συνάντησαν τους άνδρες των ΜΑΤ που είχαν στήσει φραγμό προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. 

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, Ρομά τοποθέτησαν κάδους απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Μπόσδα και Μόρνου, αφού μετά από την επίθεση κουκουλοφόρων στο σπίτι του 23χρονου συλληφθέντα Ρομά δηλώνουν ότι φοβούνται για περαιτέρω επεισόδια.



Spread the love