Spread the love


Με 41 δενδρύλλια κάνναβης και πλήθος αρχαίων αντικειμένων, τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς συνελήφθη, σήμερα πρωί σε δημοτική ενότητα του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων, ένας 51χρονος από την Αλβανία.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστερουσίων, οργανώθηκε το πρωί, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Ηρακλείου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

Η επιχείρηση έγινε, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, από το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων και στο πλαίσιο της εφαρμογής ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και της κατοχής αρχαίων αντικειμένων.

Κατά την διάρκειά της, εντοπίσθηκαν σε αγροτική τοποθεσία, 41 δενδρύλλια, το οποία καλλιεργούντο επιμελώς, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ύψους έως 1 μέτρο, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 51χρονου και σε αποθήκη που χρησιμοποιεί, όπου κατά τη διάρκεια αυτής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, συνολικά 616 σπόροι κάνναβης.

Επιπλέον βρέθηκαν και τα παρακάτω αντικείμενα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος σύμφωνα με την ΕΛΑΣ: ένα πήλινο ακέφαλο ανάγλυφο αγαλματίδιο, ενσωματωμένο σε πήλινη λαξευμένη βάση, 4 πήλινοι κρατήρες διαφόρων διαμετρημάτων, 10 πήλινα τμήματα, εκ των οποίων το ένα αποτελεί γυναικεία ανάγλυφη μορφή με κώμη και σε άλλο ένα διακρίνεται ανάγλυφο εντύπωμα μέλισσας, 4 πήλινοι λύχνοι, διαφόρων διαμετρημάτων, 2 πήλινοι αμφορείς και ένα τμήμα από πήλινο αμφορέα.

Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 



Spread the love