Spread the love


Στον ανακριτή οδηγούνται τη Δευτέρα οι πέντε συλληφθέντες οι οποίοι σύμφωνα με την αστυνομία είναι μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης πρώτης ποιότητας.

Ανάμεσα τους και ο 61 ετών επιχειρηματίας των Τρικάλων Σ.Κ.ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές είχε αποθηκεύσει μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε αποθηκευτικό χώρο πολύ κοντά στο σπίτι του στην Λαζαρίνα Καρδίτσας.

Ο επιχειρηματίας κατηγορείται για συστηματική εισαγωγή, διακίνηση και εμπορία μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του επιχειρηματία από την Δίωξη Ναρκωτικών, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη ποσότητα κοκαΐνης που ξεπερνά τα 20 κιλά.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο επιχειρηματίας ήταν μέλος εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή, αποθήκευση, απόκρυψη, νόθευση, επανατυποποίηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική στην Ελλάδα, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση και διάθεση στην εγχώρια παράνομη αγορά των ναρκωτικών.

Ο επιχειρηματίας είπε στους αστυνομικούς ότι αναγκάστηκε να φυλάξει τα ναρκωτικά για να μην «χαλάσει» η συνεργασία που με τον Αλβανό επιχειρηματία Α.Σ, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στη γειτονική χώρα.

«Πριν δύο μήνες ο …. μου ζήτησε να κρατήσω προς φύλαξη σε αποθήκη που διατηρώ έναντι της οικίας μου ορισμένη ποσότητα χασίς για λογαριασμό του …. που συνελήφθη ως μέλος του κυκλώματος.

Παρά τις αρχικές μου αντιρρήσεις δέχτηκα διότι επρόκειτο να πραγματοποιηθεί μεταξύ μας συμφωνία – συνεργασία και δεν ήθελα να φέρω αντίρρηση για να μη χαλάσει η δουλειά. Πριν από περίπου ενάμισι μήνα μου έφερε δύο μεγάλα σακ βουαγιάζ και του υπέδειξα το σημείο που θα τα τοποθετούσε ενημερώνοντας τον ταυτόχρονα ότι μπορεί να έρθει να τα πάρει όποτε θέλει αφού η γκαραζόπορτα της αποθήκης παραμένει πάντα ανοικτή» κατέθεσε και συμπλήρωσε:

«Όταν έφθασα στην οικία μου διαπίστωσα ότι ανέμεναν πολλοί αστυνομικοί οι οποίοι μου δήλωσαν ότι επρόκειτο να πραγματοποιηθεί έρευνα στο σπίτι και την αποθήκη καθώς είχαν υπόνοιες ότι υπάρχουν ναρκωτικά. Οι αστυνομικοί βρήκαν ποσότητα κοκαΐνης την οποία και μου υπέδειξαν. Είπα στους αστυνομικούς όσα γνώριζα. Μου είπαν ότι έχει συλληφθεί ένας Αλβανός με κοκαΐνη την οποία είχε παραλάβει σήμερα από την αποθήκη μου. Δεν γνώριζα ότι στις αποθήκες μου οι τρεις Αλβανοί είχαν βάλει κοκαΐνη καθώς οι ίδιοι μου είχαν αναφέρει ότι θα τοποθετούσαν χασίς».

Ο Έλληνας επιχειρηματίας ο «αποθηκάριος» σύμφωνα με την αστυνομία, αρχικά είχε διοριστεί ως τραυματιοφορέας σε δημόσιο νοσοκομείο, αργότερα ασχολήθηκε με το εμπόριο τσιγάρων και στη συνέχεια αγόρασε βιομηχανία κρέατος και βιομηχανία επεξεργασίας ντομάτας.

Στα τέλη της δεκαετίας του ‘90 ήταν πρόεδρος ομάδας της Θεσσαλίας. Ο γάμος του άφησε ιστορία στα Τρίκαλα όταν ο Σέρβος παραστρατιωτικός Αρκάν που είναι και κουμπάρος του προσγειώθηκε με ελικόπτερο στην πόλη. Δήλωνε συγγενής πρώην υπουργού, είχε σχέσεις με πολιτικούς της περιοχής και έκανε γλέντια με γνωστούς καλλιτέχνες.

Σύμφωνα με τις αρχές τα κορυφαία στελέχη της οργάνωσης είχαν άμεση επαφή με τα Κολομβιανά καρτέλ από τα οποία αγόραζαν την κοκαΐνη. Η επεξεργασία γινόταν στην Αλβανία και το Κόσσοβο και στην συνέχεια η κοκαΐνη έφτανε στη Θεσσαλία και από εκεί στις πιάτσες των τοξικομανών με «χοντρά» πορτοφόλια σε Αθήνα και Μύκονο.

Ο εγκέφαλος της ομάδας σύμφωνα με τις αρχές είναι ο A.S., ο οποίος ζει τα τελευταία χρόνια στο Καβούρι Αττικής.

Γεννήθηκε στο Φιέρι της Αλβανίας και σήμερα είναι 54. Παρά το γεγονός ότι έχει επιχειρήσεις πώλησης υγρών καυσίμων και φυσικού αερίου, φωτογραφίες του δεν υπάρχουν σχεδόν πουθενά καθώς ο ίδιος έχει φροντίσει να παραμένει άγνωστος στο ευρύ κοινό.

Στο παρελθόν το όνομα του έχει εμπλακεί σε μεγάλες υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών σε Ισπανία και Ιταλία, χωρίς όμως να έχει καταδικαστεί ποτέ.

Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιηθήκαν την 14η Ιουνίου 2017, σε Αττική και Καρδίτσα, συνελήφθησαν συνολικά 5 μέλη της οργάνωσης. 

Τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 34 έως 56 χρονών και ο 61χρονος Τρικαλινός επιχειρηματίας, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και 37χρονος ημεδαπός, συνεργός των συλληφθέντων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις των νόμων για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 21 κιλά και 480 γραμμάρια κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 92.000 ευρώ, δύο 2 πιστόλια και μία 1 κυνηγετική καραμπίνα.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση και διασταύρωση στοιχείων, χρήση εξακριβώθηκε ο πολυεπίπεδος τρόπος δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και οι διακριτοί ρόλοι των μελών της στη διακίνηση των ναρκωτικών.



Spread the love