Spread the love


«Τα τάλαντά μας δεν πρέπει να τα κρατάμε για τον εαυτό μας. Καλούμαστε να τα αναπτύσσουμε και να τα προσφέρουμε στους άλλους», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού της Αρχιεπισκοπής «Αγία Φιλοθέη Αθηναία» στον Αυλώνα Αττικής και υπογράμμισε ότι «ο εγωισμός είναι το πρόβλημα της εποχής. Μας κάνει το κέντρο του κόσμου και μας απομονώνει. Όσο απομονώνεται ο άνθρωπος τόσο γίνεται φτωχός και όσο κλείνεται στον εαυτό του γίνεται δυστυχισμένος».

Μάλιστα, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδας εξήρε το έργο των εθελοντών σε κάθε ενορία, προς τους οποίους εξέφρασε «απέραντη χαρά, διότι στο πρόσωπό σας βλέπουμε την επέκταση της Εκκλησίας. Εκκλησία δεν είναι μεμονωμένα πρόσωπα. Είμαστε όλοι εμείς. Αυτή η συνάντηση είναι ένα κομμάτι Εκκλησίας, προσφοράς, χαράς». Επιπλέον, έκανε λόγο για τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που προσέρχονται για στήριξη, ενώ σημείωσε πως «σκοπός και νόημα της ζωής είναι να αγαπάμε τον Θεό με όλη μας τη δύναμη και τον συνάνθρωπό μας σαν τον εαυτό μας». Ευχήθηκε να σταματήσουν στο μέλλον να υπάρχουν ανάγκες, ωστόσο επισήμανε ότι η ιστορία δείχνει πως πάντα θα υπάρχουν.

Η σημερινή εκδήλωση προς τιμήν των εθελοντριών απευθυνόταν σε κάποιες από τις ενορίες της Αρχιεπισκοπής και συγκεκριμένα από την 11η έως την 15η Περιφέρεια και ήταν η δεύτερη εκδήλωση προς τιμήν τους, ενώ θα ακολουθήσει και σειρά άλλων, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ενορίες και να τιμηθούν όλες οι εθελόντριες.

Παρόντες, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ο υπεύθυνος του Κέντρου Σεβαστιανός Ανδρεάδης, ο διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας Αλέξανδρος Κατσιάρας, η διευθύντρια του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Μαίρη Πίνη, καθώς και οι αρχιερατικές Επιτροπές των περιφερειών που ήταν προσκεκλημένες οι εθελόντριες.

Το πρωί τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στο Ιερό Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μήλεσι Αττικής, του Αγίου Πορφυρίου. Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Ακολούθησε ξενάγηση και προσκύνημα στο κελί του Αγίου Γέροντος Πορφυρίου.



Spread the love