Spread the love


Σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προήχθη σήμερα ο εποπτεύων εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Ιωάννης Αγγελής, με αποτέλεσμα να πρέπει να εγκαταλείψει τη θέση στην οποία τοποθετήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο , ενώ το ΑΔΣ θα πρέπει να επιλέξει άλλο εισαγγελικό λειτουργό στη θέση του.

Ο νέος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου γεννήθηκε το 1957 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Σεπτέμβριο του 1983. Πριν από ένα χρόνο, είχε καταθέσει αναφορές σε βάρος συναδέλφων του, υποστηρίζοντας ότι τού ασκούσαν πιέσεις στις ανοιχτές έρευνες που εκκρεμούσαν στο πρόσωπο του Ανδρέα Βγενόπουλου, αλλά οι καταγγελίες του είχαν τεθεί στο αρχείο.

Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ξένης Δημητρίου, οι αναφορές ανασύρθηκαν από το αρχείο και έγινε έρευνα. Στις αναφορές του ο κ. Αγγελής, επέρριπτε ευθύνες για τους χειρισμούς στην υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου, στην πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο, αλλά και σε άλλους εισαγγελικούς λειτουργούς, όπως την κ. Γεωργία Τσατάνη.

Η τελευταία τελικώς δεν προήχθη στο βαθμό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, λόγω της πειθαρχικής ποινής που της έχει επιβληθεί για τον τρόπο που χειρίστηκε τις επίμαχες δικογραφίες του επιχειρηματία.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Δευτεροβάθμιου 9μελούς Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου επικυρώθηκε η πρωτοβάθμια πειθαρχική απόφαση που της επέβαλε την ποινή της στέρησης μισθού 60 ημερών.

Ήδη, η κ. Τσατάνη έχει προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση της πειθαρχικής απόφασης, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζεται τόσο η ελληνική νομοθεσία όσο και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.



Spread the love