Spread the love


Aπεγκλωβίστηκε με πλήρη επιτυχία νεαρός τουρίστας ο οποίος παρέμεινε για αρκετές ώρες στις κρημνώδεις πλαγιές της Άσσου στην Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο τουρίστας έχασε τον προσανατολισμό του κατά τη διάρκεια πεζοπορίας και εγκλωβίστηκε ανάμεσα στις απότομες χαράδρες της Άσσου. Επικοινώνησε μέσω του κινητού τηλεφώνου του με τους οικείους του και αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές.

Στο σημείο έσπευσαν κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και εθελοντές, αλλά λόγω του δύσβατου της περιοχής δεν μπόρεσαν να τον πλησιάσουν, έτσι κλήθηκε να συνδράμει στη διάσωσή του και ελικόπτερο Super Puma του Πολεμικού Ναυτικού κάτι που στέφθηκε όπως ανακοινώθηκε νωρίς το βράδυ της Τετάρτης με απόλυτη επιτυχία.

Τέλος, οι διασωθέντες -μαζί με τον τουρίστα κι ένας διασώστης- μεταφέρηκαν στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς.

Η ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού:

«Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι απογευματινές ώρες Τετάρτης 28 Ιουνίου 2017, μετά από αίτημα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού (τύπου S70B, Aegean Hawk), στο οποίο επέβαινε και διασώστης από τη Διοίκηση Υποβρύχιων Καταστροφών (ΔΥΚ), απεγκλώβισε δύο άτομα (έναν Πολωνό ορειβάτη και έναν Έλληνα διασώστη) από δύσβατη κρημνώδη πλαγιά στην Άσσο ν. Κεφαλονιάς.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο Κεφαλονιάς, όπου και παρελήφθησαν από το ΕΚΑΒ».



Spread the love