Spread the love


Για άδικη στοχοποίηση της προέδρου του Αρείου Πάγου η οποία αποχωρεί από τη θέση της λόγω συνταξιοδότησης στις 30 Ιουνίου, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την κ. Βασιλική Θάνου και την επιλογή της να εορταστούν τα 182 χρόνια από την ίδρυση του Αρείου Πάγου στο ξενοδοχείο Χιλτον.

Η εκδήλωση δεν βρήκε σύμφωνη την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αρκετούς ανώτερους και ανώτατους δικαστές που δεν παρευρέθηκαν, ενώ ηχηρή απουσία ήταν εκείνη του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή ( λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων) αλλά και του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου.

Ειδικότερα, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κατά το σύντομο χαιρετισμό του επισήμανε ότι Δικαιοσύνη είναι πυλώνας της Δημοκρατίας σημειώνοντας ότι τα φρούρια πέφτουν από μέσα.

” Η κυρία Θάνου στοχοποιήθηκε άδικα, αλλά αυτό όλοι το έχετε υποστεί. Οι δικαστές και οι εισαγγελείς που δεν συμβιβάζονται και δεν υποκύπτουν σε συμφέροντα και σε εκπροσώπους των ΜΜΕ δεν συγχωρούνται εύκολα” είπε ο αναπληρωτής υπουργός. Κλείνοντας, την ομιλία της η κυρία Θάνου, επισήμανε: «Ευχαριστώ όλους θερμά για τη στήριξη, την αγάπη και για την εκτίμηση με την οποία με περιβάλλατε, την οποία ομοίως ανταποδίδω».

Ακόμη, το κλείσιμο της εκδήλωσης ήταν να γίνει (σύμφωνα και με το πρόγραμμα) από την χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του δικηγόρου και καθηγητή μουσικής Δημήτρη Καρούζου. Όμως, οι συμμετέχοντες στην χορωδία δικηγόροι εκδήλωσαν την επιθυμία να μην παραβρεθούν στην εν λόγω εκδήλωση.

Κατόπιν αυτών, η Ξένη Δημητρίου ανακοίνωσε ότι «η χορωδία του ΔΣΑ δεν ήρθε για άγνωστους λόγους, θέλω να πιστεύω πολύ σοβαρούς».

Την κενή θέση της χορωδίας του ΔΣΑ, την κάλυψε χορωδία πρώην και νυν κρατουμένων και εθελοντών μουσικών που συνδράμουν την εν λόγω χορωδία. Μάλιστα η κυρία Δημητρίου φίλησε όλους τους συμμετέχοντες στην χορωδία.

Η κυρία Θάνου ευχαρίστησε «τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο για τις διευκολύνσεις που παρείχε», μιλώντας για την παραχώρηση του «Χίλτον» για την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης.

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου, η πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, η γενική επίτροπος των Διοικητικών Δικαστηρίων Ευτυχία Φουντουλίδου, ο πρόεδρος της ¨Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Δημήτριος Ασπρογέρακας, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Βουλής, της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλης Κόκκινος, ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Λινός, η δικηγόρος Ελένη Τζούλη, δικαστές, εισαγγελείς, κ.λπ.

Φωτογραφίες: Intimenews



Spread the love