Spread the love


Για δημιουργία 2.500 σταθερών θέσεων εργασίας στην καθαριότητα μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης στη Βουλή, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι μπορεί αυτές να αυξηθούν. 

Ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στη Βουλή ανέφερε ότι «από τότε που είμαι στο υπουργείο εσωτερικών ποτέ δεν  δημιούργησα την προσδοκία ότι οι συμβάσεις τους θα γινόταν αορίστου χρόνου», τονίζοντας πως «πρέπει να βρούμε Λύση συμβατή με το Σύνταγμα και τις κοινοτικές οδηγίες». 

Ο υπουργός Εσωτερικών επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας «είστε όμηροι ακραίου κοινωνικού Νεοφιλελευθερισμού εσείς της ΝΔ», ενώ στη συνέχεια συνεχίζοντας να εκτοξεύει βέλη κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για 2.500 σταθερές θέσεις εργασίας. «Το ελεγκτικό συνέδριο μας κάλεσε να βρούμε λύση . Αυτό κάνουμε. Πρέπει να κάνουμε το αυτονόητο μόνιμες και σταθερές θέσεις στο τομέα της καθαρότητας στους δήμους. Ξεκινάμε με 2500 θέσεις εργασίας, μπορεί να γίνουν και πολύ παραπάνω. Το θέλετε ; Ναι ή όχι; Η απάντηση δόθηκε από τον Μητσοτάκη. Δώστε τους τα δεδουλευμένα και απόλυση. Και δεν μένει μόνο εκεί αλλά προτείνει να μην γίνουν και προσλήψεις μόνιμων». Και συνέχισε με ακόμη μεγαλύτερη σφοδρότητα: «Μαθαίνω ότι η παράταξη σας στη συνέλευση που γίνεται της ΠΟΕ ΟΤΑ ψηφίζει υπέρ της απεργίας και αρνείται τη λύση που δίνουμε. Επιμένετε να βυθίζεται  η Αθήνα στα σκουπίδια για να παραδώσετε τον τομέα της καθαριότητας στα ιδιωτικά συμφέροντα. Σας καλούμε  να σταματήσετε να παίζετε με ανθρώπινες ζωές με τη δημόσια υγεία και τα σκουπίδια».



Spread the love