Spread the love


«Σύλληψη για τα μάτια του κόσμου» χαρακτηρίζουν οι Βορειοηπειρώτες αυτή του ακραίου εθνικιστή Ταχίρ Βέλιου με καταγωγή από το Κόσσοβο, από τις Αλβανικές αρχές.

Ο 33χρονος Ισλαμιστής έχει στρατολογήσει δεκάδες νέους, στην Αλβανία, το Κόσοβο και τα Σκόπια και συνελήφθη για τις καταδρομικές εφόδους του σε περιοχές της ελληνικής μειονότητας στη βόρεια Ήπειρο, όπου κατέβασε και έκαψε ελληνικές σημαίες, ενώ βεβήλωσε και ελληνικά μνημεία.

Αφέθηκε όμως ελεύθερος μαζί με τους 2 συνεργάτες του λίγες ώρες αργότερα, γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά από τα ενεργά μέλη της Ομογένειας. Ο ίδιος λίγη ώρα αφότου αφέθηκε ελεύθερος, επανήλθε με μία προκλητική δήλωση, η οποία αυτή την φορά στρέφεται εναντίον των Τιράνων.

«Το Κίνημα για την Ενωμένη Αλβανία βρίσκεται σε πλήρη συμμόρφωση με το Σύνταγμα της χώρας, ενώ η αλβανική πολιτική τάξη είναι αντισυνταγματική καθώς δεν δεσμεύεται για λύτρωση των αλβανικών εδαφών και εθνική ένωση» αναφέρει ο Βέλιου.

Ο προκλητικός Ταχίρ Βέλιου, ο οποίος είναι πρόεδρος της εθνικιστικής κίνησης για την ενωμένη Αλβανία έφτασε στο σημείο να ζητά και την απέλαση του αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου, χαρακτηρίζοντας τον πράκτορα με ανάρτηση του στο facebook. Έχει χαρακτηριστεί persona non grata στη χώρα μας καθώς γύρισε ντοκιμαντέρ σε Ελληνικές περιοχές της Ηπείρου, τις οποίες χαρακτήρισε Αλβανικές (Τσαμουριά), οι οποίες όπως λέει πρέπει να προσαρτηθούν στην Μεγάλη Αλβανία, που ο ίδιος και οι Ομοϊδεάτες του οραματίζονται.

Σύμφωνα με τους Βορειοηπειρώτες ο Ταχίρ Βελίου είναι περιθωριακός πολιτικός που με τις πράξεις του ξεπερνά τα όρια της νομιμότητας και στόχο έχει με αυτές τις ακραίες ενέργειες να προσελκύσει ακροδεξιούς ψηφοφόρους. Ο μεγαλωμένος στον Καναδά Ταχίρ Βελίου όμως μπορεί να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνος καθώς όπως φαίνεται δεν θα σταματήσει να προκαλεί τους ομογενείς και να εντάσσει στον «στρατό» του κάθε καρυδιάς καρύδι. Με την σύλληψη του ακραίου Εθνικιστή ο Έντι Ράμα προσπαθεί να κερδίσει τις ψήφους των ομογενών και να δείξει στην Ευρώπη ότι η κυβέρνηση του έχει την βούληση να βάλει φρένο στους ακραίους εθνικιστές, σύμφωνα με βορειοηπειρώτες πολιτικούς αναλυτές. 



Spread the love