Spread the love


Σε μαθήματα ειδικοτήτων εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ειδικότερα, πρόκειται για τα εξής μαθήματα:

  • Μηχανές Καύσης ΙΙ (ΜΕΚ ΙΙ),
  • Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων και Ποτών,
  • Υγιεινή,
  • Ιστορία των Τεχνών
  • Έργα και Δημιουργοί
  • Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Αναβολή μέχρι νεοτέρας στη Λέσβο

Την αναβολή, μέχρι νεοτέρας, των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, στα εξεταστικά κέντρα της Λέσβου αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ωστόσο, οι εξετάσεις στα υπόλοιπα εξεταστικά κέντρα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, δηλαδή της Λήμνου, του Αγίου Ευστρατίου, της Χίου, των Οινουσσών και των Ψαρών, θα συνεχιστούν κανονικά από σήμερα, 15 Ιουνίου 2017.
 
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση πάρθηκε, αφού συνυπολογίστηκαν η κήρυξη της Λέσβου σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, οι ιδιαίτερες συνθήκες που προέκυψαν στο νησί λόγω της σεισμικής δραστηριότητας, αλλά και η διαπίστωση της καταλληλότητας των εξεταστικών κέντρων της Χίου, κατόπιν αυτοψίας, σύμφωνα με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 20108/13-6-2017 έγγραφο του Δήμου Χίου.
 
Τέλος, αναμένεται νεότερη ανακοίνωση στο επόμενο χρονικό διάστημα, για το χρονοδιάγραμμα επανάληψης των μαθημάτων που δεν πραγματοποιήθηκαν.

Kλειστά τα σχολεία και δημοτικοί παιδικοί σταθμοί

Για προληπτικούς λόγους όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Λέσβο, καθώς και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα. Την απόφαση αυτή του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Δήμος Λέσβου.



Spread the love