Spread the love


Ξεκινά ξανά στη Λέσβο και στη Χίο, σε συνθήκες καύσωνα αυτή τη φορά, η μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων που είχε σταματήσει λόγω της σεισμικής διεργασίας.

Σήμερα στις 5 το απόγευμα ξεκινά η διαδικασία για 350 μαθητές των ΕΠΑΛ, ενώ τη σκυτάλη θα πάρουν στις 8 το πρωί του Σαββάτου οι μαθητές των Γενικών Λυκείων.

Οι μαθητές των ΕΠΑΛ που πρέπει να βρίσκονται στα εξεταστικά κέντρα στις 4.30 σήμερα το απόγευμα, θα διαγωνισθούν σε κλιματιζόμενους χώρους εργαστηρίων ή άλλων αιθουσών των εξεταστικών κέντρων.

Το Σάββατο τη σκυτάλη παίρνουν οι μαθητές των Γενικών Λυκείων με το υπουργείο Παιδείας να κάνει δεκτή την μετάθεση της εξέτασης στις 8 το πρωί από τις 4 το απόγευμα που είχε αρχικά προγραμματισθεί.

Σε προκάτ κατασκευή θα επαναλειτουργήσει το δημοτικό σχολείο Βρίσας

«Το Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει το δημοτικό σχολείο στη σεισμόπληκτη Βρίσα» δήλωσε μιλώντας στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Άρης Καλάργαλης.

Σύμφωνα με τον κ. Καλάργαλη, «το υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει ότι προκάτ αίθουσες διδασκαλίας, άρτια εξοπλισμένες θα τοποθετηθούν σε χώρο που θα υποδειχθεί από τους μηχανικούς στη Βρίσα, έτσι ώστε τα παιδιά του χωριού, περίπου 60 στον αριθμό, να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στον τόπο τους».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Spread the love