Spread the love


Στην αντεπίθεση περνάει η ΠΟΑΣΥ και μετά την απαγόρευση της εκδήλωσης στα Εξάρχεια από τον Νίκο Τόσκα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως «το «άβατο» των Εξαρχείων και άλλων περιοχών παραμένει άβατο».

Στο κείμενό τους οι αστυνομικοί αναφέρουν πως εμποδίζεται η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και ανθρώπων. Μάλιστα προσθέτουν πως εκείνοι ήταν έντιμοι και προσπάθησαν να επιλύσουν το μεγάλο και εγνωσμένο πρόβλημα των αποκλεισμένων περιοχών στην Αθήνα και αλλού.
Τέλος στέλνουν σε όσους αποφάσισαν την απαγόρευση της εκδήλωσης πως «οι διάφορες «απαγορεύσεις» δεν θα αποτελέσουν για πολύ άλλοθι στις ευθύνες των αρμοδίων».

Η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ

Η προγραμματισθείσα από την Ομοσπονδία μας ανοιχτή εκδήλωση, στην πλατεία Εξαρχείων, με σκοπό τον διάλογο με όλους τους φορείς και συλλογικότητες, με θέμα «Ανοιχτές και Ελεύθερες Πόλεις», απαγορεύθηκε με σχετική απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής.

Το «άβατο» των Εξαρχείων και άλλων περιοχών παραμένει άβατο.

Η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και ανθρώπων εμποδίζεται μέχρι την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων από κάθε αρμόδιο φορέα, από την Κυβέρνηση, τα Πολιτικά Κόμματα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ή όποιον άλλον θεσμικό παράγοντα.

Εμείς οι Έλληνες αστυνομικοί, έχοντας βαθιά επίγνωση του ρόλου μας, αναγνωρίζουμε ότι δεν είμαστε ούτε οι πλέον αρμόδιοι, ούτε οι πλέον ικανοί για να επιλύσουμε το μεγάλο και εγνωσμένο πρόβλημα των αποκλεισμένων περιοχών στην Αθήνα και αλλού. Φανήκαμε όμως, οι πλέον έντιμοι, οι πιο τολμηροί και αποτελεσματικοί.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε. Η συσπείρωσή μας, η ανταπόκριση του απλού κόσμου και ο ενθουσιασμός όλων των φορέων κάνουν πλέον επιτακτική την υποχρέωση της Πολιτείας για ανάληψη περαιτέρω πρωτοβουλιών και επίλυση του θέματος. Οι «κλειστές πόλεις» δεν έχουν θέση στα ελεύθερα Κράτη, ούτε και είναι ανεκτές από του ελεύθερους Πολίτες. Η Πολιτεία συνομολόγησε την ανικανότητά της. Όμως ο «σπόρος» φυτεύτηκε και είναι πλέον ευθύνη όλων –κυρίως των Πολιτικών Κομμάτων- να τον καλλιεργήσουν.

Εμείς οι Έλληνες αστυνομικοί, ανήκοντες στον στενό πυρήνα του Κράτους, θα εξακολουθήσουμε να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας και των καταστατικών μας σκοπών, στην ανάδειξη των αληθινών προβλημάτων που αφορούν στην ασφάλεια των πολιτών και την εσωτερική ειρήνη του Κράτους, χωρίς αποκλεισμούς και «άβατα».

Το φυσικό δικαίωμα της ελεύθερης σκέψης και έκφρασης κτάται ήδη με τη γένεση και καμία εξουσία δεν μπορεί να το καταργήσει, αντίθετα οι διάφορες «απαγορεύσεις» δεν θα αποτελέσουν για πολύ άλλοθι στις ευθύνες των αρμοδίων.



Spread the love