Spread the love


Ποινή φυλάκισης 7 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον άνδρα που φώναξε στην Μάγδα Φύσσα «Πού είναι ο Παυλος σου;» σε μια από τις συνεδριάσεις της δίκης των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής, πριν από λίγους μήνες.

 

Το Ζ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο, έκρινε ένοχο τον -κατ’ ομολογία του- χρυσαυγίτη για τα αδικήματα της έργω και λόγω εξύβρισης και για προσβολή μνήμης νεκρού, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε πως αυτός ήταν ο άνδρας που φώναξε στην Μάγδα Φύσσα «Πού είναι ο Παύλος σου τώρα;».

Για την οικογένεια Φύσσα η οποία προσκόμισε πλούσιο φωτογραφικό υλικό με τη δράση του κατηγορουμένου, αυτός είναι ο άνδρας που εξύβρισε με αυτόν τον τρόπο την μητέρα του αδικοχαμένου Παύλου.

Η Μάγδα Φύσσα παρούσα στο δικαστήριο, υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος προσέβαλε το νεκρό παιδί της. «Οι χειρονομίες του ήταν σεξουαλικού περιεχομένου και χυδαίες. Δεν ήταν το προτεταμένο δάχτυλο, ούτε οι βρισιές, αλλά αυτό το χαιρέκακο πρόσωπο του. Το ευχαριστιόταν όταν έλεγε ό,τι έλεγε».

Πρόεδρος: Ήταν κακεντρεχής;

Μ. Φύσσα: Πολύ. Ήταν ευχαριστημένος για το ότι είμαι σε αυτή τη θέση και ο γιος μου είναι εκεί που είναι.

Τον άνδρα που εξύβρισε τη μητέρα Φύσσα αναγνώρισε και ο αστυνομικός που διενέργησε την έρευνα για την ταυτοποίηση του δράστη.

«Πήγα στο δικαστήριο όπου είχε συμβεί το περιστατικό για να διαπιστώσω τις περιγραφές που αναφέρονταν στη μήνυση. Εγώ τον τακτοποίησα από τις φωτογραφίες και την ταυτότητα που είχε επιδώσει στην είσοδο της αίθουσας. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είναι αυτός», είπε χαρακτηριστικά.

Κατατοπιστική για το τί έλαβε χώρα στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ήταν και η κατάθεση του αδελφού της Μάγδας Φύσσα. «Καθώς εκδικαζόταν η υπόθεση, ήταν ένας μάρτυρας που ζήτησε να μπουν μέσα οι δικοί του άνθρωποι που δεν άφηνε η αστυνομία. Υπήρξε χλευασμός από την άλλη πλευρά και η πρόεδρος διέκοψε τη δίκη. Είχε δημιουργηθεί ένταση και φώναζαν “αίμα – τιμή – χρυσή αυγή”. Εμείς καθόμασταν στη μέση των καθισμάτων προς το κέντρο και άρχισαν να έρχονται προς εμάς με ύβρεις. Μείναμε εκστατικοί γιατί η επίθεση γινόταν με ανοχή της αστυνομίας. Η αστυνομία είχε πρόσωπο σε εμάς και πλάτη σε αυτούς. Έρχονταν πάνω μας απειλητικά και αυτός άρχισε να βρίζει την αδελφή μου. Ήταν μέσα στο ακροατήριο», περιέγραψε ο μάρτυρας τονίζοντας πως συνεχώς η οικογένεια Φύσσα λοιδορείται και από τον συγκεκριμένο άνδρα. «Ήθελε να την πληγώσει, να προσβάλει το παιδί. Σκοπός τους είναι να φύγει αυτή η μάνα από τη δίκη γιατί τους ενοχλεί».

«Δεν χλεύασα εγώ»

Ο κατηγορούμενος ο οποίος δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, υποστήριξε πως ο ίδιος είναι «χριστιανός ορθόδοξος», ενώ αρνήθηκε ότι ήταν εκείνος που χλεύασε τη μητέρα του Παύλου Φύσσα. «Έχω πάει και άλλες μέρες στη δίκη. Δεν είχα καμία διαφορά. Δεν έχω ενοχλήσει ποτέ», είπε και ανέφερε πως ήταν οι «άλλοι» που άρχισαν τα συνθήματα προκαλώντας ένταση. «Όταν άρχισαν οι χειρονομίες, φόρεσα το κασκόλ μου και ξεκίνησα να φεύγω», είπε απολογούμενος.

Πρόεδρος: Για ποιο λόγο να κάτσουν να ασχοληθούν με εσάς για αυτό το περιστατικό; Εκείνη την ημέρα είναι λογικό από όλα τα άτομα να ασχολούνται με εσάς;

Κατηγορούμενος: Εγώ είμαι χριστιανός ορθόδοξος. Φαίνομαι στο βίντεο. Ακούγεται μια βαβούρα και από κάτω ακούγεται «πού είναι ο Παύλος σου τώρα;», αλλά εγώ δεν ήμουν κάτω…

Πρόεδρος: Τότε γιατί να πιστοποιήσουν εσάς;

Κατηγορούμενος: Έλα μου ντε; Για αυτό θέλω τους αστυνομικούς… Αρνούμαι την κατηγορία. Δεν ξέρω γιατί με στοχοποίησαν. Να καλέσουμε και την πρόεδρο να ρωτήσουμε πώς διακόπηκε η δίκη αυτή!

Πρόεδρος: Δεν έχετε κατηγορία για διακοπή της δίκης…

Κατηγορούμενος: Ναι, αλλά κατηγορούν εμάς τους χρυσαυγίτες…Spread the love