Spread the love


Μήνυση εις βάρος του αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος Παναγιώτη Χριστοφορίδη κατέθεσε σήμερα ο εκδότης του Ομίλου των Παραπολιτικών Γιάννης Κουρτάκης, στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου.

Μήνυση εις βάρος του αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος Παναγιώτη Χριστοφορίδη κατέθεσε σήμερα ο εκδότης του Ομίλου των Παραπολιτικών Γιάννης Κουρτάκης, στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε έξω από τον Αρειο Πάγο ο δικηγόρος του εκδότη του Ομίλου των Παραπολιτικών, Αλέξης Κούγιας, στο αδίκημα αυτό, σύμφωνα με την μήνυση, ηθικός αυτουργός είναι ο Πάνος Καμμένος, υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Όπως δήλωσε ο κ. Κούγιας, τόσο ο κ. Χριστοφορίδης, όσο και ο κ. Καμμένος θα καθίσουν στο σκαμνί για το βαρύ αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας, για το οποίο όπως είπε δεν υπάρχει προηγούμενο. Αυτοί που διέπραξαν αυτό το βαρύ αδίκημα θα λάβουν αυτό που τους αξίζει, δήλωσε ο κ. Κούγιας και τόνισε ότι ούτε ο Γιάννης Κουρτάκης, ούτε οι εργαζόμενοι στον Όμιλο των Παραπολιτικών έχουν να φοβηθούν κάτι από την σκευωρία που εξυφάνθηκε εις βάρος τους.

Αναλυτικότερα, ο κ. Κούγιας δήλωσε:

«Για να μην υπάρχει καμία δικαιολογία ότι κάποιος δεν γνωρίζει τι προσπαθεί να κάνει ο Καμμένος και ο Χριστοφορίδης, έχουμε ετοιμάζει φακέλους με αναλυτικά στοιχεία που παραδώσαμε και στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου και έχουμε ενημερώσει ότι θα παραλάβουν ολοκληρωμένο φάκελο τον αναπληρωτή υπουργό για θέματα διαφθοράς Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την προϊσταμένη του Χριστοφορίδη, κυρία Πόγκα.

»Όλοι θα ενημερωθούν και ετοιμάσαμε αυτοτελείς φακέλους και για τον προϊστάμενο της κ.Τζίβα η οποία παραπλανήθηκε. Την γνωρίζω από πολύ μικρή. Επισκέφθηκε κακοποιό στις 11 τη νύχτα. Την παραπλάνησαν, την έκαναν κοινωνό σε κάποια πράγματα που ήθελαν να μάθει και της απέκρυψαν αυτά που κατασκεύαζαν δύο χρόνια τώρα και μόλις τα μάθει θα αποκαλύψει ότι έπεσε θύμα πλάνης.

»Είναι προτοφανή αυτά που συμβαίνουν. Θα μπορούσα να μιλάω δύο ώρες. Εργαστήκαμε 15 μέρες με τους συνεργάτες μου για να κάνουμε ένα ολοκληρωμένο φάκελο.

«Έχω να πω εκ μέρους Κουρτάκη ότι όχι μόνο δεν έχει όχι να φοβηθεί τίποτα αλλά είμαστε βέβαιοι, και αυτός και εμείς, ότι όλοι αυτοί θα καθίσουν στο σκαμνί. Η κατάχρηση εξουσίας δεν είναι συνηθισμένο αδίκημα, δεν υπάρχει προηγούμενο. Είμαι 43 χρονια δικηγόρος και δεν το έχω συναντήσει ξανά.

»Όλοι μένουν στις εντυπώσεις. Αυτό που γίνεται στη Βουλή δεν είναι δίκη, ούτε μπορεί να διερευνηθεί το θέμα στη Βουλή, γι’ αυτό του δώσαμε τη σοβαρότητα που πρέπει.

»Αυτοί που τα διαπράξανε θα λάβουν αυτό που τους αξίζει».



Spread the love