Spread the love


Σε αλλαγές στο κόμιστρο των αστικών συγκοινωνιών προσανατολίζεται ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών στα πλαίσια και της έναρξης της εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Να σημειωθεί πως σε ότι αφορά το ηλεκτρονικό εισιτήριο παραμένει σε εκκρεμότητα η έγκριση για την εφαρμογή του από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο οργανισμός εξετάζει την δυνατότητα εφαρμογής δύο τύπους καρτών και όχι μόνο μίας όπως περιελάμβανε ο αρχικός σχεδιασμός.

Ειδικότερα, ο ένας θα είναι με ονομαστικοποίηση στοιχείων παρόλο που ακόμη δεν έχει επιλυθεί το θέμα που έχει προκύψει με το ΑΜΚΑ. Ετσι η Αρχή Προστασίας ζήτησε μεγαλύτερη τεκμηρίωση από τον οργανισμό.

Παράλληλα τονίζεται πως η συγκεκριμένη κάρτα θα έχει τη δυνατότητα φόρτισης με επιπλέον χρήματα προκειμένου αν απαιτείται να καλύπτεται και η περιοχή ως το αεροδρόμιο, η οποία μέχρι σήμερα δεν καλύπτεται.

Τέλος, η λύση που προκρίνεται είναι να μην γίνει η ονομαστικοποίηση των στοιχείων με τη δημιουργία μιας νέας κάρτας με την οποία ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να φορτώνει εισιτήρια αναλόγως με την επιθυμία του.

Δείτε το site του  ΟΑΣΑ



Spread the love