Spread the love


Στις φλόγες τυλίχθηκε το βράδυ της Τρίτης το διαμέρισμα του πασίγνωστου σκηνοθέτη και χορογράφου Δημήτρη Παπαϊωάννου.

 

Στην περιοχή έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρώντας να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Το διαμέρισμα βρίσκεται στην περιοχή του Ευαγγελισμού, στην οδό Ριζάρη.

Δείτε τον Δημήτρη Παπαϊωάννου στο Facebook, το Twitter,

Δείτε το κανάλι του στο Youtube και στο Vimeo

Ποιος είναι ο Δημήτρης Παπαϊωάννου

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου είναι Έλληνας σκηνοθέτης, χορογράφος και χορευτής, γνωστός για την καλλιτεχνική δημιουργία της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα το 2004.

Τον Μάιο του 2002 η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 ανέθεσε στον Δημήτρη Παπαϊωάννου να συνεργαστεί ως καλλιτεχνικός επιμελητής με την Jack Morton Worldwide, την εταιρία που ανέλαβε την οργάνωση και παραγωγή των τελετών έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας.Ο καλλιτέχνης, συστρατεύοντας τους γνωστότερους καλλιτέχνες της χώρας και έναν μεγάλο αριθμό εθελοντών, εργάστηκε για 18 μήνες για την δημιουργία μιας οπτικοακουστικής υπερπαραγωγής που το 2004 παρακολούθησαν δισεκατομμύρια τηλεθεατών. Το στάδιο εμφανίστηκε γεμάτο με νερό, το κύριο φυσικό χαρακτηριστικό της Ελλάδας, τεράστιες ιπτάμενες κατασκευές, μια κινούμενη σκηνή 370 μέτρων και άλλα εντυπωσιακά οπτικά εφέ. Η παράσταση συγκεντρώθηκε στην οπτική διήγηση της οικουμενική ιστορίας του Ελληνιστικού πνεύματος και της Ελληνικής “χαράς για την ζωή”, από την αρχαιότητα έως τον σύγχρονο κόσμο.

Η τελετή έναρξης, σε αντίθεση με προγενέστερες, παρουσιάστηκε ως μια εντυπωσιακή θεατρική παράσταση μέσα σε στάδιο, στοιχείο στο οποίο εστίασε ο διεθνής τύπος χαρακτηρίζοντας το ως καινοτόμο και επαινώντας τους Έλληνες για το κατόρθωμά τους. Η δουλειά του Παπαϊωάννου, που μέχρι τότε ήταν γνωστή στο περιορισμένο κοινό του εναλλακτικού χορού και θεάτρου στην Ελλάδα, έγινε γνωστή τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, κυριολεκτικά μέσα σε μια νύχτα, και στιγμάτισε την σταδιοδρομία του καλλιτέχνη.

Δείτε και άλλο ένα θέμα σχετικό με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου στο Lifeviews.gr (ΦΩΤΟ+VIDEO)



Spread the love