Spread the love


Τραγική κατάληξη είχε για ένα 22χρονο κορίτσι από την Κούβα η selfie που επιχείρησε να τραβήξει με το κινητό της, πάνω από το «Ναυάγιο», και στάθηκε στην άκρη του γκρεμού.

Η άτυχη κοπέλα, στάθηκε στην άκρη του γκρεμού, ακριβώς πάνω από το σημείο που βρίσκεται το ναυαγισμένο σκαρί της παραλίας, όταν έχασε -όπως όλα δείχνουν- την ισορροπία της και έπεσε στο κενό.

Μαζί της βρισκόταν ο αμερικανικής καταγωγής σύντροφός της ο οποίος, σε κατάσταση σοκ περιέγραψε στους αστυνομικούς ότι το μόνο που άκουσε ήταν το κορίτσι να αναφωνεί «ωχ» πριν πέσει στο κενό. Συγκεκριμένα, όπως είπε ο Αμερικανός η φίλη του, θέλοντας να βρίσκεται νοερά πάνω από το διάσιμο σκαρί περπάτησε αριστερά από την εξέδρα που βρίσκεται εκεί (σε κατεύθυνση αντίθετη από εκεί που πηγαίνουν συνήθως όσοι θέλουν να φωτογραφηθούν). Ο ίδιος  εκείνη τη στιγμή κοιτούσε προς την αντίθετη κατεύθυνση και το μόνο που άκουσε ήταν ένα «ωχ» ενώ την ίδια στιγμή στρέφοντας το κεφάλι του την είδε να παραπατά και να χάνεται στο κενό.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν η Αστυνομία και το Λιμεναρχείο που κατέφτασαν στο σημείο. Ακολούθως και λόγω του ότι δεν μπορούσε να προσεγγίσει το πλωτό, από το Πόρτο Βρώμη με ιδιωτικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν ο Διοικητής του Α.Τ. Αλυκών και λιμενικός, ξεκίνησαν προκειμένου να παραλάβουν το άψυχο σώμα της κοπέλας. Όταν έφτασαν στην παραλία του “Ναυαγίου”, είδαν αρκετούς τουρίστες που επισκέπτονται καθημερινά την περιοχή με τα ημερόπλοια του νησιού, να είναι σοκαρισμένοι αφού δεν πίστευαν στα μάτια τους για αυτό που είχε συμβεί. Εκεί έγινε η περισυλλογή της σορού η οποία στη συνέχεια ενώ είχε αποφασιστεί να μεταφερθεί με το σκάφος του Λιμεναρχείου στο λιμάνι του νησιού, στην πορεία αποφασίστηκε να πάει πίσω στο Πόρτο Βρώμη και, από εκεί, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο Νοσοκομείο του νησιού, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό της λόγω πτώσης από πολύ μεγάλο ύψος.

Προβληματισμό προκαλεί πάντως το γεγονός ότι πρόκειται για το τρίτο περιστατικό στην περιοχή μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Πριν από ένα χρόνο είχε χάσει τη ζωή του ένας Κινέζος ενώ πριν από λίγους μήνες σκοτώθηκε ένας φοιτητής, με τον ίδιο τρόπο.

Μέχρι τώρα σύμφωνα και με μαρτυρίες κατοίκων και επιχειρηματιών της περιοχής, είναι πάρα πολλές οι φορές που έχουν ενημερώσει διερχόμενους τουρίστες για την επικινδυνότητα του σημείου, ενώ έχουν τοποθετήσει αρκετές απαγορευτικές και προειδοποιητικές πινακίδες. Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία επιχειρηματία που λίγα λεπτά μετά το τραγικό συμβάν ένα ακόμη ζευγάρι επεχείρησε να προσεγγίσει το ίδιο σημείο του βράχου, ωστόσο τους απέτρεψαν.

Πηγή: imerazante.gr



Spread the love