Spread the love


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν σήμερα, Τετάρτη, εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στις 13:00.

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν σήμερα, Τετάρτη, εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στις 13:00.

Έξι επιστημονικές ενώσεις εκπαιδευτικών (Εικαστικών Μαθημάτων, Μουσικής Αγωγής, Θεατρολόγων, Φυσικής Αγωγής, Ειδικής Αγωγής και Πληροφορικής) θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση, με βασικό αίτημα την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που δίνει τη δυνατότητα να διδάσκονται τα μαθήματα της Αισθητικής Αγωγής (Εικαστικά, Μουσική, Θεατρική Αγωγή), της Φυσικής Αγωγής και της Πληροφορικής από εκπαιδευτικούς που δεν ανήκουν στις συγκεκριμένες ειδικότητες. Οι εκπαιδευτικοί, επίσης, ζητούν να μη δίνονται ώρες παράλληλης στήριξης για συμπλήρωση ωραρίου και να καλύπτονται οι ώρες αυτές αποκλειστικά από ειδικούς παιδαγωγούς.

«Η αποκλειστικότητα της διδασκαλίας των μαθημάτων ειδικοτήτων από τους αντίστοιχους εκπαιδευτικούς είναι στην προκειμένη στιγμή η προμετωπίδα των διεκδικήσεών μας, τη στιγμή, μάλιστα, που όλοι αναμένουμε με μεγάλη αγωνία την απόφαση του ΣτΕ, στο οποίο προσέφυγαν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί διεκδικώντας το αυτονόητο: να διδάσκουν τα μαθήματα που σπούδασαν και αγαπούν», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μαράια Γαλιατσάτου, έφορος Δημοσίων Σχέσεων του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων.

«Εξίσου επιτακτική είναι η ανάγκη η Παράλληλη Στήριξη να πραγματοποιείται αποκλειστικά από τους ειδικούς παιδαγωγούς και όχι από όποιον εκπαιδευτικό του οποίου οι ώρες πλεονάζουν. Κάθε άλλη πρακτική δεν βάλλει μόνον ενάντια στα εργασιακά μας δικαιώματα, αλλά -κυρίως- ενάντια σε αυτά καθαυτά τα δικαιώματα των παιδιών στην ισότιμη, ολόπλευρη και ποιοτική εκπαίδευση», πρόσθεσε η κ. Γαλιατσάτου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Spread the love