Spread the love


Αναστατώθηκαν οι Κρητικοί από τις σεισμικές δονήσεις, που συνεχίστηκαν μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Η αρχή έγινε στις 23:30 το βράδυ του Σαββάτου, όταν σημειώθηκε ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 63,7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ηρακλείου στη θαλάσσια περιοχή του Τσουτσουρά με εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων. Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιάννης Μαραγκάκης δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Οι κάτοικοι αρκετών περιοχών της Κρήτης πετάχτηκαν από τα σπίτια τους, ενώ η έντονη μετασεισμική ακολουθία έκανε αρκετούς να μείνουν έξω από τις οικίες τους μέχρι τα ξημερώματα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ekriti.

Στις 23:46 καταγράφηκε νέος σεισμός, έντασης 3,5 Ρίχτερ, με επίκεντρο την ίδια θαλάσσια περιοχή. Νέα δόνηση καταγράφηκε 4 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, μεγέθους επίσης 3,5 Ρίχτερ και ακολούθησαν σεισμικές δονήσεις δύο λεπτά αργότερα κοντά στο Ρέθυμνο, ίδιου μεγέθους και 3,7 Ρίχτερ 14 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, κοντά στο επίκεντρο του πρώτου σεισμού.



Spread the love