Spread the love


Προσφυγή στη δικαιοσύνη προαναγγέλλει ο Α’ αντιπρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Π. Λυμπερόπουλος, έπειτα από ρεπορτάζ της εφημερίδας «Documento».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατηγορούμενος στην υπόθεση των υποβρυχίων κατήγγειλε με ένορκη κατάθεση του στην Εισαγγελία τον Ιανουάριο του 2016 , ότι δύο δικηγόροι τον επισκέφθηκαν στις φυλακές όπου κρατείτο και τού ζήτησαν να τους δώσει 800.000 ευρώ, προκειμένου να έχει ευνοϊκή εξέλιξη η υπόθεση του. Κατά το δημοσίευμα  οι δύο δικηγόροι, οι οποίοι κατονομάζονται, έκαναν επίκληση τόσο του ονόματος του  διευθυντή του γραφείου του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, όσο και του συμβούλου του και νυν αντιπροέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Υπενθυμίζεται, ότι ο ένας εκ των δύο δικηγόρων, καταδικάστηκε προ ολίγων εβδομάδων σε κάθειρξη 9 ετών με αναστολή για υπεξαίρεση και απιστία δικηγόρου. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για υπεξαίρεση 500.000 ευρώ, ποσό που τού είχε καταβάλλει ο κατηγορούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών, προκειμένου να το δώσει ως εγγυοδοσία, αλλά δεν καταβλήθηκε ποτέ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η δήλωση του Π. Λυμπερόπουλου έχει ως εξής:

«Σε σχέση με το δημοσίευμα του κυριακάτικου φύλλου της εφημερίδας Documento της 23.7.2017 και την αναφορά του ονόματός μου σε δήθεν εμπλοκή μου σε έκνομες ενέργειες που αναφέρονται σε αυτό, δηλώνω κατηγορηματικά προς πάσα κατεύθυνση ότι ουδεμία ανάμειξη έχω στην εν λόγω υπόθεση, κάθε δε αναφορά του ονόματός μου σε αυτή, από οπουδήποτε και εάν προέρχεται, είναι ανυπόστατη, απολύτως ψευδής και συκοφαντική. Η προσφυγή μου στη δικαιοσύνη και τα θεσμικά οργάνα της είναι για μένα η μόνη οδός για την προστασία της τιμής και υπόληψης μου και αυτό θα πράξω αμέσως».



Spread the love