Spread the love


Δικαιώθηκαν τελικά από τον Άρειο Πάγο οι 393 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, με το Ανώτατο Δικαστήριο να απορρίπτει την αναίρεση του ελληνικού Δημοσίου κατά της πρωτόδικης θετικής για αυτές απόφασης.

Η επίμαχη απόφαση αφορά σε ηθικό επίπεδο τις εργαζόμενες  αφού αυτές είχαν επαναπροσληφθεί με βάση νόμο που πέρασε ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. Η υπόθεση ωστόσο παρέμενε ανοιχτή στον Άρειο Πάγο , καθώς το Δημόσιο δεν είχε αποσύρει την προσφυγή του. 

Το Ελληνικό Δημόσιο ζητούσε την αναστολή  της υπ΄ αριθμ. 1584/2014 απόφασης  του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που ζητούσε την επανατοποθέτηση των καθαριστριών στις θέσεις τους, κρίνοντας ότι η κατάσταση της διαθεσιμότητας που τέθηκαν, λόγω κατάργησης των θέσεων τους, συνιστά άκυρη καταγγελία των εργασιακών τους συμβάσεων.

 Οι δικηγόροι  των καθαριστριών  Γιάννης Καρούζος και Ελένη Διονυσοπούλου σε δήλωσή τους αναφέρουν ότι η  απόφαση του Αρείου Πάγου  «σηματοδοτεί νομική και ηθική δικαίωση ενός αγώνα»  που   στήριξαν νομικά, ενώ  ταυτόχρονα αποτελεί «μία σημαντική παρακαταθήκη στο νομικό πολιτισμό της χώρας μας και στη νομολογία του Ανώτατου Δικαστηρίου».

 



Spread the love