Spread the love


Ο άνδρας που φαίνεται στη φωτογραφία είναι ο 37χρονος που συμμετείχε στη σπείρα των Κολομβιανών που είχαν κλέψει τα ιατρικά μηχανήματα από νοσοκομεία της χώρας.

Πρόκειται για τον κακοποιό που λίγη ώρα πριν αποτυπωθεί σε κάμερα ασφαλείας είχε εισβάλει στο ακτινολογικό τμήμα και είχε έρθει αντιμέτωπος με γιατρό, με αποτέλεσμα να τραπεί σε φυγή από το παράθυρο.

Το βίντεο προέρχεται από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας σε είσοδο κατοικίας που βρίσκεται κοντά στο νοσοκομείο. Οι συγκεκριμένες εικόνες είχαν σταλεί στους Γάλλους αστυνομικούς, οι οποίοι ταυτοποίησαν το μέλος της σπείρας και τους συνεργούς του, ενώ αναγνωρίστηκε και από τον γιατρό με τον οποίο είχε έρθει πρόσωπο με πρόσωπο.

Επιπροσθέτως, οι αστυνομικοί του Βόλου εντόπισαν βίντεο που απεικόνιζε και το νοικιασμένο αυτοκίνητο με το οποίο είχαν ταξιδέψει οι δράστες από την Αθήνα όπου διέμεναν στην επαρχιακή πόλη, όπως και το σπίτι που είχαν νοικιάσει στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της παράδοσης των τεσσάρων ενδοσκοπίων, γαστροσκοπίων και κωλονοσκοπίων, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης έδωσε συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία και τόνισε πως «δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο τέτοιας επιτυχίας. Έχουν κλαπεί και άλλες φορές πράγματα από νοσοκομεία και αξίας πράγματα και μεγαλύτερης αξίας από αυτά που ξαναβρήκαμε, όμως δε βρέθηκαν ποτέ γιατί δεν ασχολήθηκε κανείς και δεν ασχολήθηκε κανείς, γιατί δεν υπήρχε η πολιτική επιλογή να ασχοληθεί κανείς».

Στον επίλογό του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας άφησε αιχμές λέγοντας : «η Αστυνομία είναι ταγμένη για να υπηρετεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών και τη διαφύλαξη των δημόσιων αγαθών… και δεν είναι ουσιαστικός της ρόλος να κάνει άλλα πράγματα, να λειτουργεί δηλαδή ως μηχανισμός εκφοβισμού λαϊκών αντιδράσεων που κινητοποιούνται για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους».  

 

 



Spread the love