Spread the love


Ενας δημοσιογράφος και ένας φωτορεπόρτερ έκαναν λόγο για αδράνεια αστυνομικών σε επιθέσεις Χρυσαυγιτών εναντίον τους, μιλώντας για συγκεκριμένα περιστατικά, στην κατάθεσή τους στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Μου έκανε εντύπωση που ο αστυνομικός δεν έκανε απολύτως τίποτα. Δεν μας ρώτησε αν θέλουμε βοήθεια, αν χρειαζόμαστε ασθενοφόρο. Τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μπούσιος.
 
Ο δημοσιογράφος κατέθεσε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την επίθεση που είχε δεχθεί το 2013, ενώ κάλυπτε το μνημόσυνο των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, οι οποίοι δολοφονήθηκαν έξω από την τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής Ν. Ηρακλείου.

Ανέφερε ότι ο ίδιος και ο συνάδελφός του οπερατέρ γρονθοκοπήθηκαν μπροστά στα μάτια ανώτερου αστυνομικού, ο οποίος δεν αντέδρασε: «Δεν έκανε τίποτα Δεν μας ρώτησε αν θέλουμε βοήθεια, αν χρειαζόμαστε ασθενοφόρο. Τίποτα».

Σύμφωνα με τον κ. Μπούσιο, αφορμή για την επίθεση στάθηκε η αντίδραση ενός ένοικου πολυκατοικίας, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για την πορεία των Χρυσαυγιτών: «Τότε κάποιοι από τους συγκεντρωμένους πήγαν προς την πολυκατοικία και κάποιοι άλλοι ήρθαν προς τα εμάς. Στην αρχή μας μίλησαν ζητώντας να μην καταγραφεί. Δεν θέλανε να χαλάσει η εικόνα τους, που φώναζαν σε αυτόν στο μπαλκόνι. Στο σημείο ήμουν εγώ, ο οπερατέρ και ένας ανώτερος αξιωματικός, μάλλον αστυνομικός διευθυντής. Νομίζαμε ότι είχε εκτονωθεί το περιστατικό, αλλά εμφανίστηκαν τρία άτομα. Ο ένας με πιάνει κι άρχισε να βρίζει και να χτυπάει με μπουνιές. Το αυτί μου είχε αιμορραγία, μια εξωτερική αμυχή. Ο οπερατέρ χτυπήθηκε λιγότερο. Φύγαμε τρέχοντας προς τα γραφεία, πήραμε το μηχανάκι μας και φύγαμε».

Σε σχετική ερώτηση του προέδρου, ο δημοσιογράφος συμπλήρωσε ότι έχει τύχει να μην του επιτρέψουν να καταγράψει πορείες Χρυσαυγιτών, κάτι που όπως είπε δεν συμβαίνει σε συγκεντρώσεις άλλων κομμάτων.

Ο δημοσιογράφος τόνισε πως καλύπτει επί πολλά χρόνια πορείες της Χρυσής Αυγής και αναφέρθηκε σε «ένα κλίμα φόβου και τρομοκρατίας» που υπήρχε, ενώ συμπλήρωσε: «Πάντα έτσι κάνουν, προκειμένου να επιβάλουν την θέλησή τους».

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο φωτορεπόρτερ Μενέλαος Μυρίλλας, ο οποίος αναφέρθηκε στην επίθεση που είχαν δεχθεί συνάδελφοί του κατά την μεταγωγή των Ν. Μιχαλολιάκου, Γ. Λαγού και Χρ. Παππά, στο Εφετείο, τον Ιούλιο του 2014.

Ο μάρτυρας είπε πως τρία άτομα από την ομάδα Χρυσαυγιτών που είχε συγκεντρωθεί για να υποδεχθεί τους κατηγορούμενους βουλευτές, είχαν επιτεθεί σε φωτορεπόρτερ, χτυπώντας μάλιστα έναν από αυτούς δυνατά στο πρόσωπο με την αρβύλα.

Αναφερόμενος στην παρουσία της Αστυνομίας, ενώ οι φωτορεπόρτερ δέχονταν επίθεση, ο κ. Μυρίλλας τόνισε, πως δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Το ματς ήταν φιλικό. Σε πορεία αναρχικών έχω δει να τους μαζεύουν με συνοπτικές διαδικασίες. Εδώ υπήρχε τεράστια διαφορά».

Πηγή: ΑΠΕ



Spread the love