Spread the love


Στο Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης συγκεντρώθηκαν οι αδιόριστοι επιτυχόντες της Σοχ 1/2016 που είχαν επιλεγεί μέσα από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τις θέσεις της καθαριότητας στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, προκειμένου να διεκδικήσουν με υπόμνημα που έχουν καταθέσει τον άμεσο διορισμό τους.

Να αναφέρουμε ότι για την υπόθεση έχει κατατεθεί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από τον εργολάβο, ο οποίος ζητεί να συνεχίσει την παροχή των υπηρεσιών του στο νοσοκομείο (άρα να μην προχωρήσουν οι προσλήψεις) και πλέον οι επιτυχόντες του διαγωνισμού, οι οποίοι στο σύνολό τους είναι άνεργοι και οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι οικογενειάρχες με υποχρεώσεις και έξοδα να τρέχουν, περιμένουν με μεγάλη αγωνία την απόφαση του Δικαστηρίου και το μόνο που ζητούν και αναμένουν είναι η υπόθεση να έχει αίσια έκβαση και να ξεκινήσουν να εργάζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση αναμένεται να βγει σε λίγες ημέρες, παρατείνοντας έτσι την αγωνία των επιλεγέντων.

Η κυρία Πίνου Κωνσταντίνα, μία εκ των ανέργων, διάβασε την επιστολή την οποία και κατέθεσαν οι διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση του διορισμού τους.

“Το Δεκέμβριο 2016 προκηρύχτηκαν 33 θέσεις εργασίας προσωπικού καθαριότητας στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, όχι σε μόνιμες θέσεις, αλλά για να εργαστεί μέχρι το Δεκέμβριο 2018.

Κατατέθηκαν 231 αιτήσεις ενδιαφερομένων. Έγινε επιλογή με όλες τις τυπικές διαδικασίες του ΑΣΕΠ και καταρτίστηκαν οι πίνακες.

Τα προσόντα που λήφθηκαν υπόψη ήταν:
-εμπειρία & μάλιστα με περισσότερα μόρια όταν η εμπειρία υπήρχε σε κτίρια του δημοσίου,
-χρόνος ανεργίας, πολυτεκνία, ανήλικα τέκνα.

Με βάση τις νόμιμες διαδικασίες του ΑΣΕΠ επιλεγήκαμε 33 υποψήφιοι, όχι με μέσον, όχι με υποδείξεις βουλευτών ή άλλων παραγόντων, αλλά με τα
κριτήρια του Νόμου και από τον Φεβρουάριο του 2017 ο κ. Διοικητής του Νοσοκομείου αποφάσισε την πρόσληψη και κληθήκαμε να υπογράψουμε συμβάσεις εργασίας. Είμαστε όλοι μας άνθρωποι με αυξημένες προσωπικές και οικογενειακές υποχρεώσεις, με ελάχιστα ή και καθόλου ατομικά και οικογενειακά εισοδήματα, ώστε η εργασία που βασίμως προσδοκούσαμε ότι θα αναλάβουμε και οι αποδοχές που θα παίρναμε, είναι για εμάς ζήτημα ζωής, σ’ αυτές, μάλιστα, τις εποχές της κρίσης.

Η εταιρία ΑΝΟΔΙΚΗ είναι αυτή που είχε αναλάβει στο παρελθόν τις υπηρεσίες καθαριότητας στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο και η τελευταία σύμβαση έληγε την 24-2-2017, οπότε από την επόμενη ημέρα &. έπειτα είχε προγραμματιστεί τ^πρόσληψή μας. Η εταιρία αυτή κατέθεσε στο Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης αίτηση αναστολής ζητώντας να μην προχωρήσουν οι
διαδικασίες της πρόσληψης μας και πέτυχε προσωρινή διαταγή με την οποία σταμάτησαν οι διαδικασίες πρόσληψης μας.

Η αίτηση αναστολής εκδικάστηκε στο Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης στις 9-05-2017. Είχαμε αναθέσει στον δικηγόρο κύριο Νίκο ΔΕΛΦΑΚΗ να μας εκπροσωπήσει στη δίκη και καταθέσαμε ΥΠΟΜΝΗΜΑ 35 σελίδων με τις απόψεις μας, εξηγώντας γιατί πρέπει να απορριφτεί η αίτηση της αναστολής της ΑΝΟΔΙΚΗΣ και να προχωρήσουν οι διαδικασίες πρόσληψης μας.

Επαναλαμβάνουμε:
1) Οι συμβάσεις εργασίας που θα υπογράφαμε είναι μέχρι το Δεκέμβριο 2018 και ήδη έχουν περάσει 5 μήνες. Αν η δικαστική απόφαση καθυστερήσει
– 2 – κι άλλο, στο τέλος και να κερδίσουμε τη δίκη θα μας απομένουν ελάχιστοι μήνες εργασίας, αφού πάλι οι συμβάσεις εργασίας θα τελειώνουν το Δεκέμβριο 2018.
2) Το νοσοκομείο έχει βρεθεί σε αδιέξοδο, δεν υπάρχουν από τονΦεβρουάριο 2017 και έπειτα συμβάσεις με οποιαδήποτε εταιρία καθαρισμού και ανανεώνεται κάθε μήνα η σύμβαση με την ΑΝΟΔΙΚΗ, πράγμα που είναιπαράνομο. Η ΑΝΟΔΙΚΗ πετυχαίνει έτσι να έχει τον καθαρισμό του Νοσοκομείου, χωρίς να έχει γίνει διαγωνισμός από τον Φεβρουάριο 2017 και έπειτα.

Το Υπουργείο Υγείας θέλησε να αναλάβουν την καθαριότητα κάποιων νοσοκομείων, μεταξύ των οποίων και το ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ, μισθωτοί με σύμβαση εργασίας μέχρι το Δεκέμβριο 2018. Δεν είναι δυνατόν με δικαστικά τερτίπια η ΑΝΟΔΙΚΗ να καταργεί αυτή τη δυνατότητα του Υπουργείου.

Μάλιστα το Παναρκαδικό Νοσοκομείο στη δίκη απέδειξε με συγκεκριμένα στοιχεία ότι το ελληνικό δημόσιο έχει συμφέρον διότι το κόστος για την πληρωμή των 33 μισθωτών είναι πολύ μικρότερο από το κόστος που πληρώνει στην ΑΝΟΔΙΚΗ.

Ζητούμε από τους Δικαστές του Διοικητικού Εφετείου να αρθούν στον ύψος των περιστάσεων και να πάρουν μια δίκαιη και αντικειμενική απόφαση.”

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κυρία Πίνου, το Ελληνικό δημόσιο έχει συμφέρον  διότι το κόστος για την πληρωμή των 33 μισθωτών είναι πολύ μικτότερο από το κόστος που πληρώνει στην εταιρία που έχει αναλάβει τον καθαρισμό του νοσοκομείου.

Ο νομικός που έχει αναλάβει την υπεράσπιση των 33 ατόμων που έχουν επιλεγεί από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και παρ’ όλα αυτά μένουν άνεργοι κ. Νίκος Δελφάκης μίλησε για την υπόθεση.

«Πρέπει άμεσα να προχωρήσουν οι διαδικασίες προσλήψεώς τους, γιατί δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση να σταματήσουν οι διαδικασίες επειδή η εταιρία, μέσα από δικαστικά τερτίπια, επιδιώκει να κρατεί τον καθαρισμό του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και άλλων», ανέφερε ο κ. Δελφάκης επισημαίνοντας ότι η σύμβαση της εταιρίας έχει λήξει και εξακολουθεί να συνεχίζει τις εργασίες, παρατείνοντας τη σύμβαση μιας και οι επιλεγέντες δεν μπορούν να διοριστούν με απόφαση του Εφετείου.

Πηγή: Arcadiaportal



Spread the love