Spread the love


«Για πολλές λιμενικές αρχές που έχουν ήδη απογυμνωθεί δεν υπάρχει καν η προοπτική αναβάθμισης», τονίζει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος.

Το πρόβλημα μάλιστα εντείνεται επ’ αφορμή των τακτικών μεταθέσεων του 2017 που όπως φαίνεται έχουν δημιουργήσει περαιτέρω δύσκολες καταστάσεις καθώς σε πολλές περιπτώσεις το προσωπικό δεν είναι επαρκές έτσι ώστε να ανταποκρίνεται με επιτυχία στα απαιτούμενα καθήκοντά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση όπως εκδόθηκε:

«Μετά και το πέρας των τακτικών μεταθέσεων του 2017 και σε συνέχεια της από 24-03-17 επιστολή μας προς ΥΝΑΝΠ κ. Κουρουμπλη Παναγιώτη, είναι κοινή διαπίστωση τόσο της Ομοσπονδίας μας όσο και των τοπικών Ενώσεων ότι η αδιαφορία και το άνευ όρων ξεπούλημα των οργανικών θέσεων του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καταδικάζεται από όλους μας ως η πιο τραγική εμπειρία που βίωσε το Σώμα στη σύγχρονη ιστορία του.

Η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. εδώ και 2 χρόνια έχει θέσει ως πρωταρχικό της αιτήματα την αύξηση των οργανικών θέσεων και την ανακατανομή προσωπικού σε συνάρτηση με τις προσλήψεις με σταθερή ροή μέσω Πανελληνίων εξετάσεων.

Είναι γεγονός ότι η μείωση των οργανικών θέσεων κατά 2.250 και η εφαρμογή του Καλλικράτη έχει “στοιχειώσει” το Σώμα κάτι που έγινε αντιληπτό και στις φετινές μεταθέσεις αφού για πολλές Λιμενικές Αρχές που έχουν ήδη απογυμνωθεί δεν υπάρχει καν η προοπτική αναβάθμισης.

Και αυτό γιατί οι οργανικές θέσεις που έχουν προβλεφτεί σε κάποιες υπηρεσίες, δεν επαρκούν να καλύψουν ούτε καν τις βασικές λειτουργικές ανάγκες. Θα πρέπει δε να τονιστεί ότι οι ανάγκες του Σώματος είναι διαρκώς μεταβαλλόμενες, με το μεταναστευτικό του 2015 ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανάδειξης του λάθους της μείωσης των οργανικών θέσεων το 2014.

Με την παρούσα μας επιστολή καλούμε τόσο τον Υπουργό κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη όσο και τον Αρχηγό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο ΛΣ κ. ΡΑΠΤΗ Σταμάτιο για αποδοχή της πρότασής μας και από κοινού λήψη πρωτοβουλιών για σύσταση επιτροπής με βασικό θέμα την ανακατανομή των οργανικών θέσεων.

Καλούμε κάθε υγιή συνδικαλιστική δύναμη σε συνεργασία και υπενθυμίζουμε ότι ουδείς «ρίψασπις» δικαιώθηκε με τη φυγή του».



Spread the love