Spread the love


Μάχη με τις φλόγες και με το χρόνο δίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Καρά Τεπέ στη Λέσβο για να θέσει υπό έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι του Σαββάτου στη δασώδη περιοχή πάνω από το αεροδρόμιο Μυτιλήνης.

Η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και απειλεί ακόμα και σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι σε επιφυλακή για να προστατέψουν αν χρειαστεί τις περιουσίες τους.

Η ροή του αέρα αλλάζει συνέχεια με αποτέλεσμα οι επίγειες δυνάμεις να τρέχουν συνεχώς αλλάζοντας θέσεις για να ελέγξουν την πύρινη λαίλαπα. Σε επιφυλακή βρίσκεται ο στρατός του νησιού που έχει παρατάξει ισχυρές δυνάμεις στο 221 στρατόπεδο που βρίσκεται πολύ κοντά στην περιοχή.

Αυτή τη στιγμή δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα προσπαθούν με ρίψεις νερού να ελέγξουν τη φωτιά προτού σκοτεινιάσει. Η φωτιά καίει αγριόχορτα, καλαμιές και ελαιώνες. Μεγάλη η συμβολή των δύο καναντέρ και του ενός ελικοπτέρου που έφτασαν στην περιοχή και συμμετέχουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς από αέρος.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και πυροσβεστικά αεροπλάνα δίνουν μάχη για να περιορίσουν τη φωτιά από τα βόρεια, στα όρια του πεδίου βολής. Και από τα νότια στα όρια της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού της πόλης και του καταυλισμού προσφύγων του Δήμου Λέσβου.

Κάποια στιγμή, γύρω στις 5:30 το απόγευμα η φωτιά είχε πλησιάσει απειλητικά σε σούπερ μάρκετ μεγάλης ξένης αλυσίδας.

Ο βορειοανατολικός άνεμος μεταφέρει μέσα στην πόλη και ιδιαίτερα στα βόρεια τμήματα της, καπνό και κάρβουνα από τα φύλλα των καλαμιών που καίγονται.

Πηγή: lesvosnews.gr



Spread the love