Spread the love


Φόρο τιμής στους αξιωματικούς Ιωάννη Τζανιδάκη, Θωμά Αδάμου, Δημοσθένη Γούλα και Κωνσταντίνο Χατζή, απέδωσε η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία, με τα αποκαλυπτήρια μνημείου στο σημείο της συντριβής.

Ο θάνατος των 3 αξιωματικών που συγκλόνισαν την ελληνική επικράτεια όταν έχασαν τη ζωή τους από την πτώση του ελικοπτέρου, στις 19 Απριλίου 2017, στο Σαραντάπορο Ελασσόνας. 
 
Σε μια λιτή τελετή, παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη και του αρχηγού ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή, δόθηκε τιμητικά ο βαθμός του αντιστράτηγου στους αδικοχαμένους αξιωματικούς.
 
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, στη προσφώνησή του από το σημείο του μνημείου, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως μαζί με τις οικογένειες «πενθούν και οι ένοπλες δυνάμεις».
 
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι πολλές και υπολογίσιμες» διαβεβαιώνοντας πως «οι ένοπλες δυνάμεις είναι ετοιμοπόλεμες για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων».
 
«Από τη θέση του αρχηγού του ΓΕΕΘΑ μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως είμαστε ετοιμοπόλεμοι για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις. Και αυτό οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στο προσωπικό μας. Στον καθημερινό αγώνα που δίνει το προσωπικό μας σε στεριά θάλασσα και αέρα. Μας είναι πάρα πολύ πολύτιμοι όλοι οι άντρες και όλες οι γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ανθρώπους με τον επαγγελματισμό, τα προσόντα και την ευσυνειδησία του υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου, του ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα και του υπολοχαγού Κωνσταντίνου Χατζή, τα οποία έδειξαν κατά την σταδιοδρομία τους» τόνισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
 
Στην τελετή έδωσε το «παρών» ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος δήλωσε: «Αποτίνουμε με τον προσήκοντα σεβασμό, τον ελάχιστο φόρο τιμής στους τέσσερις πεσόντες ένστολους των ενόπλων μας δυνάμεων, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος».
 
Επίσης, ο κ. Κόκκαλης είπε, πως το μνημείο αυτό «αποτελεί την ελάχιστη υποχρέωση απέναντι στη μνήμη των τεσσάρων αξιωματικών, στις οικογένειές τους, αλλά και στην ίδια την πατρίδα» ενώ τόνισε ότι «αποτελεί επίσης και μια διαρκή ηθική και θεσμική υποχρέωση από πλευράς πολιτείας, να εργάζεται αενάως για να αποφευχθεί στο μέλλον άλλη απώλεια ανθρώπινης ζωής εν καιρώ ειρήνης».
 
Στην τελετή παραβρέθηκε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο οποίος σημείωσε πως «η πολιτεία θα πρέπει να παραμείνει διαχρονικά δίπλα στις οικογένειες των αδικοχαμένων αξιωματικών» ενώ ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργος Κατσιαντώνης, ανέφερε ότι «σήμερα τιμούμε τους ήρωες των ενόπλων δυνάμεων, που μέχρι τελευταία στιγμή στάθηκαν προσηλωμένοι στο καθήκον για την πατρίδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφίες: larissanet.gr



Spread the love