Spread the love


Την ανάγκη εμπρόθεσμης ολοκλήρωσης των εργασιών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ώστε να μην επηρεαστεί η τουριστική σεζόν του 2018, υπογραμμίζουν οι ξενοδόχοι.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνουν οι ξενοδόχοι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών οφείλει να ζητήσει και να λάβει εξασφαλίσεις για την εμπρόθεσμη ολοκλήρωση των εργασιών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία. της Θεσσαλονίκης το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο του 2018, ώστε να μην επηρεαστεί δυσμενώς η επόμενη τουριστική σεζόν για τη Βόρεια Ελλάδα.

Με σημερινή ανακοίνωσή της, η διοίκηση της ‘Ενωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ) τονίζει ότι το μεγάλο έργο επέκτασης και αναβάθμισης του χερσαίου τμήματος του διαδρόμου 10/28 του αεροδρομίου «Μακεδονία» θα συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση της τουριστικής κίνησης στην ευρύτερη περιοχή (σ.σ. το έργο θα επιτρέψει την πραγματοποίηση και υπερατλαντικών πτήσεων μέσω του αερολιμένος της πόλης).

«Όσον αφορά στα έργα της διασταύρωσης των διαδρόμων προσαπογειώσεων 16/34 και 10/28, αυτά θα πρέπει να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν τάχιστα και σε κάθε περίπτωση πριν τον Μάρτιο του 2018 για να μην επηρεαστεί ο όγκος των αεροσκαφών που προσεγγίζουν το αεροδρόμιο και άρα η ομαλή κίνηση του αερολιμένα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ώστε να μην πληγεί η επόμενη τουριστική περίοδος για τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και την ευρύτερη περιοχή. Η ζημία που έχουν υποστεί οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης που γειτνιάζουν με έργα του μετρό από την καθυστέρηση ολοκλήρωσης αυτών των έργων, δεν θα θέλαμε να επαναληφθεί και στη περίπτωση του αεροδρομίου “Μακεδονία”» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της διοίκησης της ΕΞΘ, η οποία προσθέτει ότι η Θεσσαλονίκη είναι προορισμός που δέχεται επισκέπτες όλο το χρόνο και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, ώστε η αναγκαία αναστάτωση που θα προκληθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» λόγω των απαραίτητων εργασιών αναβάθμισής του, «να είναι η μικρότερη δυνατή και να διαρκέσει όσο το δυνατόν λιγότερο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Spread the love