Spread the love


Επί πολλές μέρες το φυτοπλαγκτόν που επέπλεε στην επιφάνεια των νερών του Θερμαϊκού είχε γίνει, σε συνδυασμό με την αφόρητη ζέστη και τους λόφους των σκουπιδιών, εφιάλτης για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η δυσοσμία απωθούσε τους ανθρώπους από την πανέμορφη παραλία, οι τουρίστες -και όχι μόνο- φωτογράφιζαν μανιωδώς το κιτρινωπό «σεντόνι» που κάλυπτε τη θάλασσα ίσαμε την προκυμαία, οι θεωρίες συνωμοσίας για τα τεκταινόμενα στον βυθό του Θερμαϊκού έδιναν και έπαιρναν και οι Αρχές, παρά τις όποιες προσπάθειες και τους σχεδιασμούς, αποδεικνύονταν ανίκανες να απαλλάξουν τα νερά από το δύσοσμο και αποκρουστικό θέαμα.

Σήμερα το πρωί όμως η Θεσσαλονίκη ξύπνησε με… πεντακάθαρη την παραλία της και καταγάλανη τη θάλασσα στον Θερμαϊκό.

Δεν χρειάστηκε παρά να φυσήξει τα ξημερώματα ένας ισχυρός βαρδάρης, για να εξαφανίσει το φυτοπλαγκτόν και να απαλείψει τον αντιαισθητικό και αντιτουριστικό βραχνά που είχε «ρίξει άγκυρα» στην παραλία, σε μια περίοδο κατά την οποία η πόλη έχει ανοίξει διάπλατη την καλοκαιρινή «αγκαλιά» της σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Αξίζει σημειωθεί ότι οι όποιες προσπάθειες είχε καταβάλει το απορρυπαντικό σκάφος Αλκίππη και τα υπόλοιπα μέσα που είχαν επιστρατευθεί για τον καθαρισμό του φυτοπλαγκτόν δε είχαν αποδώσει καρπούς.

Φωτογραφίες: voria.gr



Spread the love