Spread the love


Ο Αιμίλιος Αποστολόπουλος κατάγεται από το Άργος και ξεκίνησε να πετάει με αλεξίπτωτο πλαγιάς το 2011, κυρίως στον Κιθαιρώνα Βοιωτίας, το μεγαλύτερο αεραθλητικό κέντρο της Ελλάδας.

Το αλεξίπτωτο πλαγιάς είναι ένα από τα πιο απλά πτητικά μέσα. Με αυτό οι πιλότοι εκμεταλλεύονται τα ανοδικά θερμικά ρεύματα του αέρα, για να κερδίσουν ύψος χωρίς τη χρήση μηχανής.

Τα τελευταία 3-4 χρόνια “ανακάλυψε” τα βουνά της Αργολίδα και της Αρκαδίας, τα οποία είναι παρθένα όσον αφορά το αλεξίπτωτο πλαγιάς, καθώς ελάχιστοι έχουν πετάξει σε αυτά.

Όταν το επιτρέπει ο καιρός, αγαπημένη του εξόρμηση είναι το “hike and fly”, ειδικά στα βουνά της Αργολίδας, δηλαδή η ανάβαση με τα πόδια στο βουνό, με το αλεξίπτωτο πλαγιάς στην πλάτη, και απογείωση από την κορυφή.

Στις 12/7 πραγματοποίησε μια από τις μεγαλύτερες πτήσεις του χρησιμοποιώντας για απογείωση τις ανεμογεννήτριες στον Αχλαδόκαμπο, πήγε μέχρι την Κανδήλα Αρκαδίας, επέστρεψε στο Αρτεμίσιο Όρος, όπου έφτασε σε υψόμετρο σχεδόν 4000μ (το πανελλήνιο ρεκόρ με αλεξίπτωτο πλαγιάς είναι περίπου 4300μ). Από εκεί, η μετάβαση μέχρι το Ναύπλιο και η επιστροφή στο Άργος ήταν εύκολη.

Πηγή: argolikeseidiseis
 



Spread the love