Spread the love


Μάχη με τη φωτιά δίνει η πυροσβεστική υπηρεσία για την κατάσβεση μεγάλης πυρκαγιάς, που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης στα όρια του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου, στο δήμο Σουφλίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά προκλήθηκε λόγω κεραυνού που έπεσε στο σημείο, από την καταιγίδα που είχε ξεσπάσει στην περιοχή τις προηγούμενες ώρες.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις ωστόσο λόγω του δύσβατου της περιοχής  τα πυροσβεστικά οχήματα δεν μπορούν να φτάσουν στο σημείο, έτσι οι πυροσβέστες επιχειρούν μόνο πεζοί.

Εναέρια επιχειρούν 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη που έφτασαν στην περιοχή νωρίτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή στις 5.00 το απόγευμα και ήδη επιχειρούν στο σημείο 11 πυροσβεστικά οχήματα, 18 πυροσβεστικοί υπάλληλοι, πεζοπόρο τμήμα 17 ατόμων, καθώς και δύο αεροσκάφη Πετζετέλ (PZL), τα οποία απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης.

Σημειώνεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε στα όρια του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου, σε δυσπρόσιτο από τη μία πλευρά σημείο, για τα πεζοπόρα τμήματα και πυροσβεστικά οχήματα και με τη βλάστηση να αποτελείται κυρίως από θάμνους. 

Σύμμαχος των πυροσβεστικών δυνάμεων,που μόλις πριν 5 ημέρες έδωσαν μάχη με πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Κίρκη του Δήμου Αλεξανδρούπολης, είναι η απουσία ισχυρών ανέμων στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, e-evros.gr



Spread the love