Spread the love


Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε την Παρασκευή 30 Ιουνίου στις 10 το πρωί στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στον Τυρό Αρκαδίας, η οποία ωστόσο όπως αναφέρουν πληροφορίες δεν έγινε γνωστή λόγω «αρώματος τρομοκρατίας».

Ειδικότερα, δύο κακοποιοί εισέβαλαν στην τράπεζα φορώντας αποκριάτικες μάσκες και υπό την απειλή όπλων κατάφεραν να αποσπάσουν 100.00 ευρώ. Στη συνέχεια οι κακοποιοί και πριν προλάβει να καταφθάσει η αστυνομία έφυγαν από την τράπεζα πεζοί και αφού διέσχισαν την παραλιακή οδό του Τυρού, με τα χρήματα και τα όπλα στο χέρι, επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και διέφυγαν.

Τραγελαφική υπόθεση

Αποκαλυπτική των συνθηκών κάτω από τις οποίες έγινε η ληστεία στην Τράπεζα στον Τυρό είναι η μαρτυρία του ιδιοκτήτη καφενείου που έχει το κατάστημά του κοντά στην τράπεζα. Όπως περιέγραψε ο ίδιος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, πολλές φορές ο συναγερμός της τράπεζας χτυπάει λανθασμένα. Έτσι, οι αστυνομικοί του πιο κοντινού τμήματος που βρίσκεται 21 χιλιόμετρα από τον Τυρό, στο Λεωνίδιο, τηλεφώνησαν στον ιδιοκτήτη του καφενείου για ελέγξει αν συμβαίνει κάτι στο υποκατάστημα της τράπεζας.

Προηγουμένως, ο διευθυντής τράπεζας είχε καταφέρει να πατήσει το κουμπί του συναγερμού, ωστόσο δεν απαντούσε. Έτσι, ο ιδιοκτήτης του καφενείου πήγε, κρατώντας το τηλέφωνο στο χέρι στο υποκατάστημα και αφού δεν είδε κάτι ύποπτο από τα παράθυρα, μπήκε μέσα στην τράπεζα και -με το τηλέφωνο στο χέρι- είπε απευθυνόμενος στον διευθυντή: «Είναι ο Μήτσος (ο αστυνομικός) και θέλει να σου μιλήσει». Τότε, όπως εξηγεί, ο διευθυντής σε μια έξυπνη κίνηση είπε δυνατά προκειμένου να ακουστεί από το τηλέφωνο «Δεν κατάλαβες ότι γίνεται ληστεία δεν μπορώ να μιλήσω με κανέναν».

Στη συνέχεια έκαναν την εμφάνισή τους οι δύο κακοποιοί και ο ιδιοκτήτης του καφενείου προσπαθούσε να τους πείσει ότι στη άλλη γραμμή του τηλεφώνου δεν είναι η αστυνομία. Τότε του ζήτησαν να καθίσει μεταξύ των υπόλοιπων ομήρων και αφού έλαβαν τα χρήματα, εξαφανίστηκαν.

Το όλο περιστατικό διήρκεσε περίπου 27 λεπτά και η αστυνομία έφτασε λίγο αφού διέφυγαν οι δράστες.



Spread the love