Spread the love


Τον….μπελά του βρήκε πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου ο οποίος διετέλεσε για μόλις 113 μέρες τυπικά, πρόεδρος του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν και σήμερα καλείται να πληρώσει 3.282.273 ευρώ, μισά-μισά  με τον πρώην ισχυρό άνδρα και νυν προφυλακισμένο, Ανδρέα Μαρτίνη.

Ο τελευταίος, είναι εδώ και μήνες στη φυλακή, κατηγορούμενος για ξέπλυμα χρήματος από μίζες, ενώ αντιμετωπίζει και άλλες εκκρεμότητες με την δικαιοσύνη με αφορμή την εμπλοκή του με το νοσοκομείο.

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου διετέλεσε  «τυπικά»  άμισθος πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν (από 1 Ιανουαρίου έως 9 Απριλίου 2013), ενώ καθήκοντα προέδρου εκτελούσε ο τότε αντιπρόεδρος Ανδρέας Μαρτίνης. 
Αυτό όμως το διάστημα ήταν   αρκετό για να εμπλακεί σε μια περιπέτεια, αφού το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων μετά από ελέγχους διαπίστωσε φορολογικές παραβάσεις και φοροδιαφυγή κατά το διάστημα που διετέλεσε πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν ο εν λόγω δικαστικός.

Οπως διαπίστωσαν οι έλεγχοι, το νοσοκομείο, ενώ υπέβαλε μηνιαίες δηλώσεις φόρου μισθωτών υπηρεσιών δεν κατέβαλε το φόρο, και συγκεκριμένα το ΚΕΜΕΠ του καταλόγισε μη απόδοση:

  • Φόρου μισθωτών υπηρεσιών 2.604.362 ευρώ,
  • Ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης  266.499 ευρώ,
  • Αμοιβής ελευθέρων επαγγελματιών  109.991 ευρώ,
  • Αμοιβές τρίτων  6.566 ευρώ,
  • Αμοιβές προμηθειών Δημοσίου 290.108 ευρώ,
  • Αμοιβές μελών Διοικητικού Συμβουλίου 4.695 ευρώ και
  • Φόρο αμοιβών εργοληπτών 52 ευρώ.

Συνολικά καταλογίστηκαν  3.282.273 ευρώ.

Οι έλεγχοι κατέληξαν σε διασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου και συγκεκριμένα δεσμεύθηκαν η περιούσια του και οι τραπεζικοί του λογαριασμοί κατά 50%.

Επιπλέον καλείται να πληρώσει 1.641.136 ευρώ, το μισό δηλαδή από το ποσό που καταλογίστηκε. 

Ο αντιπρόεδρος υποστηρίζει ότι την διαχείριση του νοσοκομείο την ασκούσε ο Ανδρέας Μαρτίνης, ο οποίος ασχολείτο με την έκδοση ενταλμάτων πληρωμής, τις οικονομικές συναλλαγές και πως ο ίδιος δεν είχε διενεργήσει καμία διαχειριστική πράξη, ενώ προσέφυγε στα Διοικητικά Δικαστήρια, όπου όμως η προσφυγή του απορρίφθηκε, με τον πρώην δικαστή να ζητεί τώρα την αναίρεση της απόφασης. 



Spread the love