Spread the love


Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης προειδοποίησαν ότι για αδυναμία χορήγησης υλικών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ τον Αύγουστο, εξαιτίας οφειλών του Οργανισμού.

Σε ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης επισημαίνουν ότι η ρευστότητά τους εξαντλείται και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να μην είναι σε θέση να κάνουν τις αναγκαίες παραγγελίες. Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης τονίζουν ότι παρά τις υποσχέσεις ακόμη δεν έχουν λάβει γραπτώς από τον ΕΟΠΥΥ το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής τους για τις γνωματεύσεις που έχουν εκτελέσει από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα, για αναλώσιμα σακχαρώδους διαβήτη, σκευασμάτων ειδικής διατροφής και ορθοπεδικών-αναπνευστικών συσκευών.

«Αποτέλεσμα είναι να παραμένουν απλήρωτοι επί επτά μήνες οι περισσότεροι φαρμακοποιοί, καθώς έχει εξοφληθεί μόνο ένα ποσοστό της τάξης του 25%-30% για τα παραπεμπτικά του Ιανουαρίου 2017», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση.

«Δεν ξέρουμε πόσο ακόμη θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με τον ΕΟΠΥΥ. Παρά τις συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρη Μπερσίμη, και τις υποσχέσεις που μας έδωσε, στην πράξη δεν έχει γίνει τίποτα» δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, ενώ ο γραμματέας του ΦΣΘ, Διονύσης Ευγενίδης, επισήμανε ότι σήμερα αναμένεται να μπει στους λογαριασμούς των φαρμακοποιών της Θεσσαλονίκης, ακόμη ένα ποσοστό από τα χρήματα για τις συνταγές του Ιανουαρίου 2017, χωρίς όμως να εξοφληθεί ο μήνας αυτός. Όσο για τους υπόλοιπους μήνες του τρέχοντος έτους, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής τους.

Πηγή: ΑΠΕ



Spread the love