Spread the love


Τα διεθνή ΜΜΕ έχουν στρέψει ξανά το βλέμμα τους στη Ζάκυνθο, έπειτα από την αποτρόπαια δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα στον Λαγανά.

Χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της Daily Mail, που επισημαίνει ότι το νησί μπορεί να προσελκύει τουρίστες χάρη στις εντυπωσιακές παραλίες του και την «άγρια» νυχτερινή ζωή, αλλά έχει και μία «σκοτεινή πλευρά», όπως σημειώνει, θυμίζοντας την περίπτωση του 19χρονου Βρετανού τουρίστα που είχε ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου το 2011 στη Ζάκυνθο.

Για τη φρικτή δολοφονία του Αμερικανού φοιτητή, έξω από νυχτερινό μαγαζί στον Λαγανά, το δημοσίευμα της Daily Mail αναφέρει ότι ο 22χρονος Μπακάρι Χέντερσον ξυλοκοπήθηκε άγρια από 10 άτομα τα ξημερώματα της Παρασκευής, ενώ σημειώνει ότι εκτιμάται πως κάποιοι από τους δράστες τον χτύπησαν με σιδερογροθιές στο κεφάλι.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η αστυνομία ερευνά αν υπήρχαν και ρατσιστικά κίνητρα στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Αμερικανού. Ο Χέντερσον μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί έως τώρα οχτώ άτομα. Αρχικά, η αστυνομία συνέλαβε τον υπεύθυνο ασφαλείας του καταστήματος, ο οποίος είναι 32 ετών, Σέρβος με βρετανικό διαβατήριο, και έναν Ελληνα μπάρμαν του καταστήματος, 34 ετών. Στη συνέχεια, σε επιχείρηση που έγινε τη νύχτα, συνελήφθησαν άλλα 6 άτομα, σερβικής καταγωγής.

Ολα ξεκίνησαν όταν για ασήμαντη αφορμή μία παρέα Σέρβων και μία παρέα Αμερικανών τουριστών ήρθαν στα χέρια. Οι εμπλεκόμενοι είχαν καταναλώσει νωρίτερα μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Κατά τη διάρκεια του καβγά ο 22χρονος Αμερικανός από το Τέξας βγήκε από το μπαρ, ωστόσο ο 32χρονος υπεύθυνος ασφαλείας του καταστήματος μαζί με άλλους Σέρβους και τον Ελληνα μπάρμαν τον καταδίωξαν. Τον πρόλαβαν 20 μέτρα μακριά από το μπαρ και αφού τον έριξαν στο έδαφος, άρχισαν να τον χτυπούν με κλοτσιές και γροθιές στο σώμα και στο κεφάλι.

Από κάμερες ασφαλείας κοντινών καταστημάτων διαπιστώθηκε πως ο ξυλοδαρμός του άτυχου 22χρονου διήρκεσε σχεδόν 30 δευτερόλεπτα. Φίλοι του θύματος δήλωσαν στην αστυνομία πως δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν. «Τα πράγματα ήταν πολύ άγρια και θα σκότωναν κι εμάς. Τους φωνάζαμε, αλλά δεν σταματούσαν τα χτυπήματα», είπε ένας από αυτούς.

Φωτογραφία: Daily Mail/ Facebook



Spread the love