Spread the love


«Χάος καθώς χιλιάδες Βρετανοί τουρίστες αγωνίζονται να επιστρέψουν στην πατρίδα από την Ελλάδα και την Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό», είναι ο τίτλος της Daily Mail για τον σεισμό στην Κω.

 Μάλιστα, η εφημερίδα τονίζει ότι το φαινόμενο σημειώθηκε λίγο πριν από το Σαββατοκύριακο που παρατηρούνται οι περισσότερες αποδράσεις της χρονιάς.

Στο δημοσίευμά της η βρετανική ταμπλόιντ φιλοξενεί φωτογραφίες τουριστών που περιμένουν υπομονετικά έξω από το αεροδρόμιο της Κω μετά το σεισμό που είχε μέγεθος 6,4 Ρίχτερ, αλλά και εικόνες από τις ουρές στα βρετανικά αεροδρόμια για τις πτήσεις προς Τουρκία.

«Πιστεύεται ότι υπάρχουν σήμερα περίπου 8.000 Βρετανοί τουρίστες στο νησί», γράφει η Daily Mail και παραπέμπει στις εικόνες επιβατών που περιμένουν έξω από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Κω με τις αποσκευές τους. «Το αεροδρόμιο είναι ανοιχτό, αλλά το προσωπικό περιορίζει τον αριθμό των ατόμων που επιτρέπεται στο εσωτερικό του κτιρίου λόγω του μικρού μεγέθους του και δίνει προτεραιότητα για είσοδο πτήση ανά πτήση», εξηγεί και τονίζει ότι ο σεισμός σημειώθηκε ενόψει του Σαββατοκύριακου που οι Βρετανοί κάνουν τις περισσότερες εξορμήσεις για διακοπές.

Φωτογραφίες που δημοσίευσε νωρίτερα το INTIME NEWS

Μιλώντας στη Μail, η 20χρονη Αμι Λορίν εξηγεί: «Είμαστε συγκλονισμένοι, το δωμάτιο στο ξενοδοχείο μας έχει καταστραφεί και έτσι προς το παρών δεν έχουμε πουθενά να μείνουμε απόψε». Σύμφωνα με την ίδια λόγω των ρωγμών αναγκάστηκαν να κοιμηθούν την περασμένη νύχτα έξω, σε ξαπλώστρες. Όπως τονίζει επίσης δεν κατάφερε να έρθει σε επικοινωνία με τον ταξιδιωτικό της πράκτορα, και έτσι σήμερα σχεδιάζουν να κοιμηθούν πάλι έξω.

Στο μεταξύ, η βρετανική ταμπλόιντ σημειώνει ότι οι Βρετανοί που σχεδιάζουν να επισκεφτούν το εξωτερικό έχουν συμβουλευτεί να μην επισκεφτούν την περιοχή επειδή «έχει χτυπηθεί αρκετά σκληρά».

Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει εκδώσει συμβουλές προς τους ταξιδιώτες προειδοποιώντας τους για τους κινδύνους των μετασεισμών και παροτρύνοντάς τους να έρθουν σε επαφή με τις οικογένειές τους για να ενημερώσουν ότι είναι ασφαλείς, συνεχίζει.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας, υπάρχουν «μεγάλες καθυστερήσεις πτήσεων» στο Διεθνή Αερολιμένα της Κω.

Από την άλλη, τουριστικοί πράκτορες, συμπεριλαμβανομένου του Thomas Cook, λένε ότι «λειτουργούν κανονικά» και δεν έχουν ακυρώσει διακοπές.

Ωστόσο, όπως τονίζει η Daily Mail επικαλούμενη δηλώσεις χρηστών του Τwitter, ορισμένοι παραθεριστές στο νησί ανησυχούν ότι μπορεί να μην καταφέρουν να επιστρέψουν και λένε ότι δεν έχουν καμία πληροφόρηση από τα τουριστικά γραφεία.



Spread the love