Spread the love


Η Ελλάδα Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Κατακτά το τρόπαιο για 3η φορά μετά το 2002 και το 2009, ενώ η συγκεκριμένη εθνική έχει κερδίσει μετάλλια και σε επίπεδο παίδων και εφήβων.

Η Ελλάδα Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Κατακτά το τρόπαιο για 3η φορά μετά το 2002 και το 2009, ενώ η συγκεκριμένη εθνική έχει κερδίσει μετάλλια και σε επίπεδο παίδων και εφήβων.

Το ξεκίνημα του τελικού ήταν νευρικό για την εθνική ομάδα, που άρχισε με 1/13 σουτ (!) και βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ από το 2-14. Μαζεμένοι πόντοι στο τέλος από βολές μας ξαναέβαλαν σταδιακά στο ματς.

Ελλάδα
(Καλό ξεκίνημα για το Ισραήλ στον τελικό – Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)

Η άμυνα μας συνέχισε να είναι εξαιρετική και κράτησε τους Ισραηλινούς δίχως πόντο για 5 λεπτά (συνολικά 7) και μετά από 0/7 τρίποντα, τρία μαζεμένα έφεραν την εθνική για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ 18-16.

Ελλάδα
(Κόνιαρης (αρ) και Χαραλαμπόπουλος (ν15) οι κορυφαίοι της εθνικής στο τουρνουά – Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)

Η εθνική συνέχισε στον ίδιο ρυθμό στην άμυνα και προηγήθηκε και με 12 πόντους (37-25), αλλά στη συνέχεια επιτρέψαμε στους Ισραηλινούς να ξαναμπούν στο ματς (45-41) για να χρειαστεί ένα τρίποντο του Δίπλαρου στην εκπνοή της γ περιόδου για το «μαξιλαράκι» ασφαλείας.

Ελλάδα
(Οι οδηγίες του Παπαθεοδώρου στους παίκτες του – Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)

Με τον Κόνιαρη να είναι σούπερ εύστοχος (μετά από τα πρώτα 0/5) και τον Χαραλαμπόπουλο να προσφέρει και πάλι σε όλους τους τομείς η εθνική προηγήθηκε με 16 πόντους (59-43). Οι παίκτες του Κάτας στο φινάλε χρησιμοποίησαν παγίδες και κατέβασαν τη διαφορά (62-51, 1.47”), όμως η εθνική δεν μπορούσε να χάσει το ματς μπροστά στο θερμό κοινό του Ηρακλείου (6.500).

Ελλάδα
(Καταπλητκική ατμόσφαιρα από τους φιλάθλους του Ηρακλείου – Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)

Μεγάλη εμφάνιση και από το Λούντζη εκτός από την επίθεση και στην άμυνα πάνω στον καλύτερο παίκτη του Ισραήλ Ταμίρ Μπλατ (γιο του Αμερικανού προπονητή Ντέιβιντ Μπλατ). Δακρυσμένος στο τέλος ήταν ο Ομοσπονδιακός Ηλίας Παπαθεοδώρου, δίπλα στους βοηθούς του Γιώργο Δοξάκη και Γιώργο Λημνιάτη.

MVP του τουρνουά αναδείχθηκε ο Χαραλαμπόπουλος, που μαζί με τον Κόνιαρη ήταν στην κορυφαία 5άδα του τουρνουά.

Ελλάδα
(Κόνιαρης (ν.6) και Χαραλαμπόπουλος (ν.15) στην κορυφάια 5άδα – Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)

 

Οι διεθνείς αφιέρωσαν το τρόπαιο στον μάνατζερ της ομάδας Δημήτρη Καρβέλα, που παρότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, είναι δίπλα στα παιδιά και τους βοηθά. Μάλιστα του επεφύαλαξαν έκπληξη και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος τον φώναξε την ώρα της απονομής και σήκωσαν μαζί το Κύπελλο.

Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στη Γαλλία που συνέτριψε την απογοητευμένη Ισπανία με 72-58.

Ελλάδα
(Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα – Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)



Spread the love