Spread the love


Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η μάχη με τις φλόγες στην Αμαλιάδα και συγκεκριμένα στις περιοχές κοντά στο Κρυονέρι και το Περιστέρι, τη στιγμή μάλιστα που ο νομός Ηλείας τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των πυρκαγιών.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες οι οποίες απείλησαν ακόμα και κατοικημένες περιοχές, ενώ με το πρώτο φως της μέρας δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού, βοηθώντας το έργο των χερσαίων δυνάμεων οι οποίες ενισχύθηκαν με προσωπικό από την Αχαΐα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά βρίσκεται σε μερική ύφεση.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο νομός Ηλείας

Όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ της Δευτέρας, έγινε δεκτό το αίτημα που κατέθεσε μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος για κήρυξη του νομού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες μαζί, με μεγαλύτερη αυτή που μαίνεται στην Ανάληψη.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιάννης Καπάκης, εξουσιοδότησε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας να προχωρήσει στην έκδοση σχετικής Απόφασης Κήρυξης σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην αναφερόμενη περιοχή στις 14-08-2017.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί επισήμως η απόφαση και να γίνει γνωστή η διάρκεια του χρόνου που θα παραμείνει ο νομός σε αυτό το καθεστώς , καθώς και τι προβλέπεται για τους πληγέντες στην προκειμένη περίπτωση.



Spread the love