Spread the love


Συντετριμμένος ο μουσικοσυνθέτης Γιάννης Σπανός μιλά για την Αρλέτα.

Ο δημιουργός της μεγάλης της επιτυχίας «Μία φορά θυμάμαι», που πρωτοκυκλοφόρησε το 1966 με τη φωνή της Αρλέτας σε στίχους Γιώργου Παπαστεφάνου μίλησε στο Αθηναϊκό πρακτορείο, όπου και αφηγήθηκε τη δική του κοινή πορεία με την σπουδαία τραγουδοποιό. 

«Η Αρλέτα, ο Παπαστεφάνου κι εγώ ξεκινήσαμε μαζί το 1962 με το Νέο Κύμα. Ήμασταν μία παρέα μαζί με τον Κώστα Κοτούλα» είπε ο δημιουργός της Τρίτης Ανθολογίας, που τραγούδησε -μεταξύ άλλων- η Αρλέτα μαζί με τον Κώστα Καράλη.

Ο Γιάννης Σπανός, μιλώντας με σπασμένη φωνή, τη χαρακτήρισε μοναδική και προσέθεσε ότι «Καμία άλλη δεν μπόρεσε να την ξεπεράσει. Κρίμα που έφυγε τόσο νωρίς. Η Αρλέτα είχε αγαπηθεί και από τη νέα γενιά».

Συγκλονισμένος εξομολογήθηκε ακόμη ότι «Έμαθα για τον θάνατό της εδώ στο Κιάτο όπου βρίσκομαι. Είμαι συντετριμμένος. Πάλεψε μέχρι την τελευταία της στιγμή για να ξεπεράσει το πρόβλημά της. Είχε διαύγεια, είχε χιούμορ. Η Αρλέτα ήταν ένα πειραχτήρι, ήταν ένα μεγάλο ταλέντο, και στη ζωγραφική. Ζούσε μόνη της. Στην αρχή ήταν Εξαρχιώτισσα, στη συνέχεια έγινε Κυψελιώτισσα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Spread the love