Spread the love


Έσβησε μετά από την άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής η φωτιά που ξέσπασε στο Φρούριο της Κέρκυρας ωστόσο, όπως σημειώνουν τα τοπικά Μέσα, οι υπόνοιες για νέα εμπρηστική ενέργεια φούντωσαν, καθώς το σημείο στο οποίο ξέσπασε δεν είναι προσβάσιμο από επισκέπτες.

Ο δήμαρχος Κέρκυρας υποστήριξε ότι η φωτιά στο Νέο Φρούριο είναι σαφές ότι οφείλεται σε εμπρησμό: «Αν θες να αντιμετωπίσεις κάτι, κυνηγάς την αιτία. Η αιτία είναι ο εμπρηστής. Είναι ένα σχέδιο που στοχεύει να κάψει το νησί. Επομένως εκεί πρέπει να στραφούμε, να περιφρουρήσουμε όλοι τη γη μας, την περιουσία μας, τον τόπο μας. Και αυτό είναι καθήκον όλων. Αυτό γίνεται και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται κανένας αλγόριθμος για να το εξηγήσουμε αυτό, είναι ηλίου φαεινότερο».

Ο κ. Νικολούζος στις δηλώσεις τους, εμφανώς φορτισμένος, συμπλήρωσε: «Η υπόθεση συνηγορεί ότι υπάρχει ένα σχέδιο γενικότερο. Οι φωτιές στην Κέρκυρα ξέσπασαν σε σημεία που χρειαζόταν διάσπαση δυνάμεων. Το Νέο Φρούριο είναι σαφές ότι έχει γίνει στόχος. Η Πυροσβεστική ήταν σε άμεση ετοιμότητα καθώς βρισκόμαστε σε δείκτη επικινδυνότητας 4, και εμείς με όσες υποστηρικτικές δυνάμεις διαθέτουμε, ήταν σε διασπορά σε διάφορα σημεία. Ευτυχώς η άμεση κινητοποίηση είχε ως αποτέλεσμα να σβήσει άμεσα η φωτιά αλλά εμείς πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουμε ό,τι κακό».

Όπως αναφέρει το corfupress.com, Το αποτέλεσμα της φλόγας ήταν, ευτυχώς, 800 περίπου μέτρα ξερών χόρτων, ωστόσο, εξετάζεται αν η φωτιά ξεκίνησε από ένα ή περισσότερα σημεία καθώς και το αίτιο, αφού εκεί δεν υπάρχει πρόσβαση σε τουρίστες ή επισκέπτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Φρούριο παρέμειναν πυροσβεστικές δυνάμεις καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και στο Φρούριο, αλλά και στις Πόρτες Σινιών υπό τον φόβο αναζωπύρωσης.

Φωτογραφίες: corfupress.com



Spread the love