Spread the love


«Η Γαύδος δεν είναι το νησί των απόλυτων ελευθεριών με ανοχή στα πάντα» δηλώνει η δήμαρχος του νησιού και διαμηνύει ότι κάτοικοι και παραθεριστές λένε «όχι» στον ναρκωτουρισμό.

Κάτοικοι του νησιού ενοχλημένοι από την εικόνα που έχει αποκτήσει η Γαύδος σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δηλώνουν ρητά και κατηγορηματικά μηδενική ανοχή και παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους κάνοντας σαφές ότι δεν πρόκειται να αφήσουν τη Γαύδο να μετατραπεί σε προορισμού ναρκωτουρισμού και ανέλαβαν πρωτοβουλία.

Οπως δείχνουν και οι φωτογραφίες του flashnews ανέβασαν στην είσοδο του λιμανιού πανό που απευθύνεται στους επισκέπτες του νησιού.

Η ιδέα ξεκίνησε από τους ίδιους τους κατοίκους και παραθεριστές με τη στήριξη και του δήμου.

Το πανό και αναγράφει τα εξής:

«Η Γαύδος πατάει πόδι

Η Γαύδος είναι η πατρίδα μας

Όλα αυτά τα χρόνια σας υποδεχόμαστε για να μοιραστούμε τη γαλήνη και την ομορφιά της

Είμαστε απλοί άνθρωποι, δεν χρειαζόμαστε ναρκωτικά για να δούμε πόσο γαλανός είναι ο ουρανός

Είμαστε απλοί άνθρωποι και θέλουμε να παραμείνουμε έτσι

Μηδενική ανοχή στον ναρκω-τουρισμό»

Όπως ανέφερε η δήμαρχος Γαύδου, Ευαγγελία Καλλίνικου, στο Flashnews.gr:

«Κάτοικοι, παραθεριστές και δήμος, αντιδρούμε στο να γίνει το νησί προορισμός ναρκωτουρισμού. Υπάρχει πανό στο λιμάνι, αφίσες ενώ γίνεται και ενημέρωση των επισκεπτών. Η κρίση βοηθά στην έξαρση των ναρκωτικών, επειδή οι πολίτες είναι ευάλωτοι.

Αυτή η πρωτοβουλία ξεκίνησε επειδή έχει αρχίσει να διαμορφώνεται γενικά η αντίληψη στον κόσμο και να περνάει αυτό είτε σε ιστότοπους είτε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι η Γαύδος είναι το νησί των απόλυτων ελευθεριών με ανοχή στα πάντα. Δεν είναι έτσι. Δεν είμαστε δεκτικοί και απόλυτα ανεκτικοί σε όλα.»

Με αυτόν τον τρόπο κάτοικοι και δήμος θέλουν να κάνουν κατανοητό ότι το νησί παραμένει όμορφο στη φυσική και αγνή ομορφιά του σε καμία όμως περίπτωση η αίσθηση ελευθερίας που προσφέρει δεν πρέπει να συγχέεται με την ασυδοσία.

Πηγή: flashnews



Spread the love