Spread the love


Υπόθεση υπεξαίρεσης και απιστίας στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας από δικαστικό υπάλληλο και ιδιώτη, απασχολεί τις τοπικές Εισαγγελικές και Δικαστικές Αρχές το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Μετά από ανώνυμη καταγγελία, διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών προκαταρκτική έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η ανώνυμη καταγγελία, σύμφωνα με πληροφορίες, στάλθηκε στην Πρόεδρο Πρωτοδικών, ενώ είχε κοινοποιηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών, στην Πρόεδρο Εφετών, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών και στην Πταισματοδίκη.

Μ’  αυτή γινόταν συγκεκριμένη καταγγελία σε βάρος υπαλλήλου, όπου εμπλέκεται και ιδιώτης.

Ειδικότερα, έχει καταγγελθεί ότι υπάλληλος του Πρωτοδικείου, αφαιρούσε μεγαρόσημα από παλιές υποθέσεις, αιτήσεις και δικογραφίες. Ακολούθως τα χορηγούσε στον ιδιώτη, ο οποίος τα μεταπωλούσε σε πολίτες.

Μάλιστα, η καταγγελία σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναφέρει ότι αυτό γίνεται επί σειρά ετών και πως το ίδιο μεγαρόσημο, μπορεί να είχε μεταπωληθεί ακόμα και 5 φορές.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, ενώ έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις, όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Οι ίδιες πηγές πληροφόρησης, επισημαίνουν ότι η έρευνα έχει ξεκινήσει από το 2012 και μετά, δηλαδή την τελευταία 5ετία και  διερευνώνται εξονυχιστικά όλες οι υποθέσεις.

Πηγή; TharrosNews  



Spread the love