Spread the love


Περιπτώσεις παρακράτησης μισθοδοσίας και πληρωμής με κουπόνια, μη καταβολή νυχτερινής εργασίας, αργιών και υπερωριών διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων από κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου σε δημόσιες υπηρεσίες του Ηρακλείου.

Κλιμάκιο του Ε.Κ.Η. μαζί με επιθεωρητές εργασίας, μετά από καταγγελίες εργαζομένων πραγματοποίησε έλεγχο στο αεροδρόμιο Ηρακλείου “Ν. Καζαντζάκης”, όπου διαπιστώθηκε ότι υπάλληλοι αμείβονταν με κουπόνια αντί για την κανονική μισθοδοσία τους.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε Δημοτικές Επιχειρήσεις Περιφερειακών Δήμων του Ν. Ηρακλείου για μη τήρηση μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας, παραβίαση ωραρίου εργασίας καθώς και θέματα μισθοδοσίας.

Στη συνέχεια, έλεγχος πραγματοποιήθηκε και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου μετά από καταγγελία του Σωματείου Αποκλειστικών Νοσηλευτών Ν. Ηρακλείου, παρουσία μελών του Σωματείου, του Ε.Κ.Η. και της αστυνομίας

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι, τρεις αλλοδαπές εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες χωρίς να κατέχουν τον απαιτούμενο τίτλο νοσηλευτή, άδεια ασκήσεως επαγγέλματος καθώς και βιβλιάριο Υγείας.

Για τους συγκεκριμένους έλεγχους σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος όλων των εμπλεκομένων.

Σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου καταγγέλλει «την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στους χώρους εργασίας, με τους εργαζόμενους να επωμίζονται το βάρος της οικονομικής κρίσης». Ευχαριστεί την ΕΛ.ΑΣ και τους Επιθεωρητές Εργασίας για την πολύτιμη βοήθεια τους και υπόσχεται ότι θα εξακολουθήσει να πραγματοποιεί «εντατικούς ελέγχους για την πάταξη της παράνομης, ανασφάλιστης και απλήρωτης εργασίας».

Πηγή: cretapost



Spread the love