Spread the love


Ενας 52χρονος Ελληνας συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από τις αστυνομικές αρχές, για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών, καθώς και για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε φυτεία με 25 συνολικά δενδρύλλια κάνναβης, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο δασικής έκτασης, στην ευρύτερη περιοχή της Στυλίδας Φθιώτιδας.

Τα δενδρύλλια, ύψους έως και 3 μέτρων εκριζώθηκαν, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν 4 συσκευασίες με κάνναβη, συσκευασία με σπόρους κάνναβης, κυνηγετικό όπλο κ.α.

Η σύλληψη έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν ο 52χρονος εισήλθε στο χώρο της φυτείας, όπου προέβη στην περιποίηση – πότισμα των δενδρυλλίων. Κατά την αποχώρησή του ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Από το χώρο της φυτείας, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 18 δενδρύλλια κάνναβης, καλλιεργούμενα στο εδάφος και άλλα 7 εμφυτευμένα σε γλάστρες, ύψους έως και 3 μέτρα.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν 4 συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους 12,5 γραμμαρίων, νάιλον συσκευασία που περιείχε σπόρους κάνναβης, ένα κυνηγετικό όπλο που κατείχε παράνομα, 5 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, 2 κινητά τηλέφωνα, καθώς και
2 σακίδια που περιείχαν πλαστικά μπουκάλια, τα οποία ο 52χρονος χρησιμοποιούσε για το πότισμα των δενδρυλλίων.

Το Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο έφερε στην καρότσα του πλαστικό βυτίο με νερό, επίσης κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.



Spread the love