Spread the love


Ένα απρόσμενο περιστατικό συνέβη το πρωί της Τρίτης στην είσοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς, στο Ξυλόσκαλο.

Δύο ξένοι επισκέπτες που έτυχε να μην έχουν μαζί τους τα δέκα ευρώ που έπρεπε να πληρώσουν για είσοδο, ζήτησαν να πληρώσουν με κάρτα.

Όμως το εκδοτήριο εισιτηρίων δεν διαθέτει το μηχάνημα POS και ευτυχώς που βρέθηκε ένας Έλληνας να τους δανείσει τα δέκα ευρώ, τα οποία μάλιστα του τα επέστρεψαν όταν έφτασαν στην Αγία Ρουμέλη.

Η προισταμένη της Διεύθυνσης Δασών Χανίων Πολύμνια Σκλαβάκη, είπε στο Flashnews.gr πως έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τον εξοπλισμό με POS του εκδοτηρίου εισιτηρίων για τον εθνικό δρυμό, αλλά δεν είναι μια απλή διαδικασία, όπως με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Όπως εξήγησε η κα Σκλαβάκη, τα έσοδα από τα εισιτήρια του φαραγγιού της Σαμαριάς, μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος, πηγαίνουν στο «Πράσινο Ταμείο», το οποίο και έχει την αρμοδιότητα για να κινηθεί η σχετική διαδικασία.

«Δεν γνωρίζουμε εάν αυτό θα έχει γίνει δυνατόν φέτος, αλλά ελπίζουμε του χρόνου να έχουμε προμηθευτεί POS και η πληρωμή των εισιτηρίων για την είσοδο στον εθνικό δρυμό να γίνεται και με κάρτες, αλλά και με e-banking» είπε η Δασάρχης Χανίων.

Να σημειωθεί πως το 2018 είναι κρίσιμο έτος για το φαράγγι της Σαμαριάς, καθώς θα πραγματοποιηθεί ο έλεγχος από το Συμβούλιο της Ευρώπης για να διατηρήσει για μια ακόμη πενταετία, το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Α’ κατηγορίας , προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.



Spread the love