Spread the love


Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ανάβυσσο προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά η οποία καίει από τις πέντε περίπου το απόγευμα της Δευτέρας, σε δασική έκταση στον Άγιο Παντελεήμονα, στον λόφο Σκορδί.

 

Από την άλλη, το μέτωπο της Σαρωνίδας που ήταν και το πιο ανησυχητικό καθώς έκαιγε κοντά σε σπίτια είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Καθόλη της διάρκεια της προσπάθειάς τους, οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν αντίπαλο το δύσβατο της περιοχής, αλλά και τους ισχυρούς ανέμους που έκαναν δύσκολο το έργο τους.

«Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δύσκολες καιρικές συνθήκες, λόγω των ισχυρών ανέμων, και το ανάγλυφο του εδάφους. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν συντονισμένες προσπάθειες προκειμένου να οριοθετηθεί η περίμετρος της πυρκαγιάς και να περιοριστούν τα επικίνδυνα ενεργά μέτωπα, ώστε να αποφευχθεί η επέκτασή της», ανέφερε χθεςσε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική, ενώ κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να μην κάνουν άσκοπές μετακινήσεις, με τις οποίες μπορεί να δυσχεράνουν το έργο των πυροσβεστών.

Καλύβια

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ μάλιστα η φωτιά έφτασε μέχρι την παραλιακή στη Σαρωνίδα με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία. Λίγη ώρα αργότερα ωστόσο το μέτωπο αντιμετωπίστηκε επιτυχώς. Παρόλα, αυτά καθόλη τη διάρκεια της νύχτας και παρά το γεγονός ότι η φωτιά έκαιγε κοντά σε σπίτια δεν εφησύχασε τις πυροσβεστικές δυνάμεις που συνέχισαν την προσπάθεια δημιουργώντας αντιπυρικές ζώνες.

Καλύβια

Καλύβια

Ειδικότερα στο σημείο, αυτή τη στιγμή, βρίσκονται 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 55 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 11 εθελοντικά οχήματα, 19 υδροφόρες των ΟΤΑ, 8 υδροφόρες από την περιφέρεια και 2 μηχανήματα. Παράλληλα, χθες μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας 6 ελικόπτερα έκαναν ρίψεις νερού, ενώ σήμερα Τρίτη νωρίς το πρωί ξεκίνησε και πάλι η επιχείρηση των εναέριων μέσων.

Υπενθυμίζουμε ότι η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 17:00 της Δευτέρας από τα Καλύβια Θορικού και γρήγορα εξαπλώθηκε προς νότο, βοηθούμενη από τους δυνατούς βορειοανατολικούς ανέμου. Αν και μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά, πληροφορίες αναφέρουν ότι ξεκίνησε από οικόπεδό στην οδό Τενέδου στο εσωτερικό του οποίου υπήρχαν ελιές και σκουπίδια.

Καλύβια

Καλύβια

Καλύβια



Spread the love