Spread the love


«Οχι άλλα πολιτικά παιχνίδια από τα φερέφωνα Πολάκη σε βάρος των 13.000 αποκλειόμενων Ασθενών από τις ακτινοθεραπείες», λέει η ΠΟΕΔΕΝ η σε νέα ανακοίνωσή της.

 

Σε αυτή καταγράφει ξανά την κατάσταση ντροπής που επικρατεί στα ελληνικά νοσοκομεία παραθέτει στοιχεία για τα μηχανημάτα ακτινοθεραπείας πυ δεν λειτουργούν και μιλά για λίστες ντροπής 13.000 καρκινοπαθών σε αναμονή.

«Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:
Ντροπή!!! Όχι άλλα πολιτικά παιχνίδια από τα φερέφωνα Πολάκη σε βάρος των 13.000 αποκλειόμενων Ασθενών από τις ακτινοθεραπείες

ΑΘΗΝΑ 24/8/2017
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3444
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ντροπή!!!
• Να δώσει τα στοιχεία ο λαλίστατος Αν.Υπουργός Υγείας.
• Όχι άλλα πολιτικά παιχνίδια από τα φερέφωνα Πολάκη σε βάρος των 13.000 αποκλειόμενων Ασθενών από τις Ακτινοθεραπείες.
• Αναλυτικά στοιχεία με τα λειψά ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα και τον αριθμό των αποκλεισμένων καρκινοπαθών από ακτινοθεραπείες
• Δηλώσεις του Προέδρου της Ε.Ε.Α.Θ. και του υπεύθυνου του Ιδρύματος Ι.Σ.Ν. για τη Δωρεά που αποτυπώνει την τραγικότητα της κατάστασης (κοινοποίηση)
• Ο Διοικητής του Αγίου Σάββα διαψεύδει τον εαυτό του
• Η ΠΟΕΔΗΝ κλήθηκε από τον ανακριτή και κατέθεσε τα στοιχεία στην Μηνυτήρια Αναφορά του ΙΣΑ
• ΕΚΑΒ: Σεβασμός στα θύματα
Η ΠΟΕΔΗΝ δεν συνηθίζει να επανέρχεται για να επιβεβαιώσει στοιχεία των ερευνών της, ούτε απαντάει στις κατασκευασμένες ανακοινώσεις των Διοικούντων του Συστήματος που γίνονται κατά παραγγελία και συγγραφή Πολάκη.
Παράδειγμα η ανακοίνωση της Διοίκησης του ΕΚΑΒ.
Μετά από τόσες ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν τσάμπα λόγω της τραγικής διαχειριστικής κατάστασης του ΕΚΑΒ, θα έπρεπε οι Διοικούντες του ΕΚΑΒ να είναι πιο ταπεινοί. Την ώρα που τρέχει Μηνυτήρια Αναφορά της ΠΟΕΔΗΝ για την διερεύνηση ποινικών ευθυνών στον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ για συγκεκριμένους με ονοματεπώνυμο Ασθενείς έκτακτα περιστατικά που χάθηκαν τσάμπα, επειδή τα Ασθενοφόρα είναι σαράβαλα και χαλασμένα και υπάρχει έλλειψη Πληρωμάτων Ασθενοφόρων.
Ο Ανακριτής που ανέλαβε τη δικογραφία από τον οποίο κληθήκαμε και καταθέσαμε, επιβεβαιώνοντας όσα καταγγέλλουμε, ερευνά σοβαρά ποινικά αδικήματα σε βάρος τους, όπως την έκθεση σε κίνδυνο ζωές Ασθενών και την παράβαση καθήκοντος.
Ας μας πει η Διοίκηση του ΕΚΑΒ χθες Τετάρτη 23/8/2017 τι έκανε στην Αττική όταν από τα λιγοστά ασθενοφόρα που ήταν στην κίνηση, χάλασαν τα τρία την ώρα που επιχειρούσαν. Επέστρεψαν στην βάση τους και δεν υπήρχαν άλλα Ασθενοφόρα να τα αντικαταστήσουν. Παραμένουν 60 χαλασμένα.
Σχετικά με τις Ακτινοθεραπείες.
Σας κοινοποιούμε κατάσταση με τους Γραμμικούς Επιταχυντές που διαθέτουν τα Δημόσια Νοσοκομεία της Χώρας τώρα και κατάσταση με τους Γραμμικούς Επιταχυντές που θα διαθέτουν τα Νοσοκομεία μετά την ολοκλήρωση της Δωρεάς του Ι.Σ.Ν.
ΓΡΑΜΜΙΚΟΙ ΕΠΙΤΑΧΥΝΤΕΣ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΑ
ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Υπάρχει σχετικός πίνακας στο κείμενο word
ΣΗΜΕΡΑ
Σύνολο εγκατεστημένων Γραμμικών Επιταχυντών 24.
Λειτουργούν 22.
ΓΡΑΜΜΙΚΟΙ ΕΠΙΤΑΧΥΝΤΕΣ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΙΣΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΛΙΚΙΑ
Υπάρχει σχετικός πίνακασ στο κείμενο word
Σύνολο Γραμμικοί Επιταχυντές 27 εκ των οποίων 8 έχουν ξεπεράσει το όριο ζωής και πρέπει να αποσυρθούν. Απομένουν σε λειτουργία με ασφάλεια 19!!!
Τα πέντε ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα κοβαλτίου που διαθέτουν τα Δημόσια Νοσοκομεία χρησιμοποιούνται για την ακτινοβολία επιφανειακών καρκινικών κυττάρων και δεν αθροίζονται. Είναι πανάρχαια και πλην του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός» που είναι Δερματολογικό Νοσοκομείο, θα πρέπει να αποσυρθούν και να αντικατασταθούν με σύγχρονους Γραμμικούς Επιταχυντές, που ακτινοβολούν με ακρίβεια τα καρκινικά κύτταρα σε όλα τα σημεία του σώματος.
Με βάση λοιπόν την χαρτογράφηση που δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση σήμερα τα Δημόσια Νοσοκομεία διαθέτουν 24 Γραμμικούς Επιταχυντές, λειτουργούν 22 εκ των οποίων οι 12 πρέπει να αποσυρθούν. Έχουν ξεπεράσει το όριο ζωής με βάση τις προδιαγραφές που επισκευάστηκαν.
Τα ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα που ξεπέρασαν το όριο ζωής εμφανίζουν συχνά βλάβες και δεν προσφέρουν ασφαλή ακτινοθεραπεία. Αυτό το επιβεβαιώνουν εργαζόμενοι, γιατροί ογκολόγοι, ακτινοφυσικοί, ακτινοθεραπευτές, τεχνολόγοι.
Συγκεκριμένα:
Στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρας έχει αποσυρθεί από τη λειτουργία. Είναι ανενεργό.
Στο Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης απεσύρθη το παλαιό και εγκαταστάθηκε το καινούργιο της Δωρεάς του ΙΣΝ αλλά θα λειτουργήσει 1Οκτωβρίου.
Στο Π.Γ.Ν.Λάρισας απεσύρθη το ένα εκ των δύο παλαιών και εγκαταστάθηκε το καινούργιο της Δωρεάς, που θα λειτουργήσει μετά το Σεπτέμβριο.
Τώρα λειτουργούν 22 Γραμμικοί Επιταχυντές συμπεριλαμβανομένων των 3 της Δωρεάς του Ι.Σ.Ν. που ήδη παραδόθηκαν προς αντικατάσταση παλαιών και λειτουργούν πειραματικά (Θεαγένειο, Ριο, Ηράκλειο).
Τα δύο της Δωρεάς ΙΣΝ παραδόθηκαν προς αντικατάσταση παλαιών και δεν λειτουργούν (Αλεξανδρούπολη, Λάρισα). Από τα υπόλοιπα 5 της Δωρεάς που δεν εγκαταστάθηκαν τα 2 αφορούν αντικατάσταση παλαιών (Αττικό, Ηράκλειο) και τα τρία προστίθενται (Αττικό, Θεαγένειο, Αλεξάνδρας).
Μετά την ολοκλήρωση εγκατάστασης των Γραμμικών Επιταχυντών της Δωρεάς στα Δημόσια Νοσοκομεία θα λειτουργούν συνολικά 27 Γραμμικοί Επιταχυντές εκ των οποίων 8 θα έχουν ξεπεράσει το όριο ζωής και θα πρέπει να αποσυρθούν.
Πόσοι απομένουν; 19 Γραμμικοί Επιταχυντές!!!
Στη χώρα μας δεν μπορούν να υπολογίζονται οι Γραμμικοί Επιταχυντές του Ιδιωτικού Τομέα καθότι οι ακτινοθεραπείες δεν προσφέρονται δωρεάν στους καρκινοπαθείς. Πληρώνουν από την τσέπη τους περίπου 4.000ευρώ (πληρωμή εξ ολοκλήρου του ιατρού και συμμετοχή στις ακτινοθεραπείες). Ποιος τα έχει;
Ποια λοιπόν είναι τώρα και θα είναι μετά της ολοκλήρωσης της ΔΩΡΕΑΣ του Ι.Σ.Ν. η αναλογία Γραμμικών Επιταχυντών ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμό; Λιγότερο από 3!!!
Έχει σημασία να σας κοινοποιήσουμε ανακοίνωση του Ιδρύματος Νιάρχου 28 Νοεμβρίου 2016 για τη Δωρεά των Ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων και τις δηλώσεις του κο Πισσάκα, Προέδρου της ΕΕΑΟ και του κου Καθάριου υπεύθυνου για την υλοποίηση της Δωρεάς από την πλευρά του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου.
Ο κος Πισσάκας επισημαίνει την αναγκαιότητα της Δωρεάς και την απόγνωση και ταλαιπωρία των Ασθενών στην αναζήτηση μιας θέσης για ακτινοθεραπεία!!!
Ο κος Καθάριος τονίζει ότι περίπου 30.000 κατ’ έτος καρκινοπαθείς χρειάζονται ακτινοθεραπεία, αλλά λόγω έλλειψης μηχανημάτων καθώς και των μεγάλων χρόνων αναμονής για έναρξη θεραπείας, τελικά ακτινοθεραπεία λαμβάνουν περίπου 24.000. Τα στοιχεία αυτά ανακοίνωσε 26 Νοεμβρίου 2016. Παρότι δεν είναι ακριβή τα στοιχεία σύμφωνα με τις δηλώσεις του κου Καθάριου περίπου 6.000 καρκινοπαθείς 26 Νοεμβρίου 2016 αποκλείονταν από τις ακτινοθεραπείες.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Με βάση τα διεθνή στάνταρ για να καλυφθούν οι ανάγκες των καρκινοπαθών σε ακτινοθεραπεία πρέπει να λειτουργούν 6 Ακτινοθεραπευτικά Μηχανήματα Γραμμικοί Επιταχυντές ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους.
Στη Χώρα μας λειτουργούν λιγότερα των 3 Ακτινοθεραπευτικών Μηχανημάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού στα Δημόσια Νοσοκομεία και 3,5 συμπεριλαμβανομένων και των ιδιωτικών ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού. Ακτινοθεραπείες κατ΄ έτος χρειάζονται 35.000 καρκινοπαθείς. Με βάση τις δυνατότητες των μηχανημάτων (Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα), τις ώρες λειτουργίας (μόνο πρωί) και την αδυναμία προσφυγής στον Ιδιωτικό Τομέα όλο και περισσότερων Ασθενών, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι αποκλείονται 13.000 καρκινοπαθείς από τις ακτινοθεραπείες.
Η έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ στηρίχθηκε στον αριθμό των καρκινοπαθών κατ’ έτος (50.000). Στον αριθμό των Ασθενών που χρειάζονται Ακτινοθεραπεία (35.000) που προκύπτει από τις λίστες αναμονής των Νοσοκομείων. Από τον αριθμό των εξυπηρετουμένων Ασθενών με βάση τις δυνατότητες και τις ώρες λειτουργίας των διαθέσιμων Ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων που προκύπτει από τα αρχεία των Νοσοκομείων (κατ’ έτος εξυπηρετούνται 22.000 καρκινοπαθείς και 13.000 αποκλείονται).
Καλούμε τους Υπουργούς Υγείας να δώσουν τα στοιχεία στη δημοσιότητα από τα αρχεία των Νοσοκομείων ή το ΕΣΥΝΕΤ (αν το ενημερώνουν).
Καταθέσαμε στον Εισαγγελέα τα στοιχεία που διαθέτουμε στην μήνυση του ΙΣΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ
Όσον αφορά την ανακοίνωση του Διοικητή του Αγίου Σάββα. Το καλοκαίρι του 2016 η ΠΟΕΔΗΝ εξέδωσε ανακοίνωση επισημαίνοντας τις μεγάλες λίστες αναμονής για ακτινοθεραπεία στα αντικαρκινικά Νοσοκομεία της Χώρας.
Τότε λοιπόν η ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωνε ότι η λίστα αναμονής για ακτινοθεραπεία στον Άγιο Σάββα ήταν 6 μήνες. Ο ίδιος Διοικητής του Νοσοκομείου εξέδωσε τότε ανακοίνωση διαψεύδοντας την ΠΟΕΔΗΝ λέγοντας ότι η λίστα αναμονής είναι 3-4μήνες.
Στη νέα ανακοίνωση που εξέδωσε χθες επισημαίνει ότι η λίστα αναμονής το καλοκαίρι του έτους 2016 ήταν 7 μήνες!!! και τώρα μειώθηκε στους 3!!! Αυτό που λέγαμε εμείς πέρυσι και το διέψευσε με ανακοίνωση, το επιβεβαιώνει τώρα με νέα ανακοίνωση!!! Πόσο αξιόπιστος μπορεί να είναι!!!
Λίστα αναμονής Θεαγένειο και Άγιος Σάββας σήμερα 4 μήνες.
Σεβασμός στο πόνο και την αγωνία!!!
Υ.Γ.: Ανακοίνωση του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου
http://www.snf.org/el/grafeio-typou/lista-neon/2016/11/nea-dorea-symboli…
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ           ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ».



Spread the love