Spread the love


Ένα από πιο φρικτά εγκλήματα καλείται να δικάσει σήμερα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Την δολοφονία ενός 63χρονου άνδρα, ναυτικού στο επάγγελμα, το πτώμα του οποίου είχε βρεθεί τον Ιανουάριο του 2016 μέσα ένα καταψύκτη στην Καλλιθέα.

Τα ίχνη του είχαν χαθεί για περισσότερο από ένα χρόνο, μέχρις ότου ο ιδιοκτήτης του σπιτιού συνοδεία ενός δικαστικού επιμελητή μπήκαν στο διαμέρισμα και μετά από έρευνα βρήκαν τον άνδρα δεμένο, και σε εμβρυακή στάση μέσα στον καταψύκτη. Ήταν δεμένος χειροπόδαρα, ενώ το κεφάλι του ήταν τυλιγμένο με ένα πανί και με μονωτική ταινία.

Οι υποψίες στράφηκαν αμέσως σε βάρος της 50χρονης συζύγου του, με καταγωγή από τη Βουλγαρία, η οποία είχε γίνει «καπνός», παίρνοντας μαζί της και τον ανήλικο γιο τους. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η δολοφονία οργανώθηκε από εκείνη, με τη βοήθεια τριών συμπατριωτών της. Στο εδώλιο μαζί με την 50χρονη και μία 27χρονη από τη Βουλγαρία, η οποία αρχικά είχε ομολογήσει ότι βοήθησε την φίλη της να βρει τους «εκτελεστές» του σχεδίου, στη συνέχεια όμως αναίρεσε όσα είχε πει, υποστηρίζοντας ότι την στιγμή της δολοφονίας η ίδια δεν βρισκόταν στο διαμέρισμα.

Η 50χρονη μαζί με τους συνεργούς της φέρονται να είχαν στήσει ενέδρα στον ναυτικό, τον οποίο πότισαν με αλκοόλ και υπνωτικά χάπια, στη συνέχεια τον χτύπησαν στο κεφάλι και αφού τον έδεσαν, τον τοποθέτησαν στον καταψύκτη. Στη συνέχεια η γυναίκα εξαφανίστηκε, μαζί με 300.000 ευρώ που φέρεται ότι είχε πάρει από τον λογαριασμό του συζύγου της.

Το ζευγάρι φαίνεται ότι είχε διαφορές, αφού βρίσκονταν σε δικαστική έριδα για την επιμέλεια του παιδιού. Αμέσως εκδόθηκε σε βάρος της ένταλμα σύλληψης, με την γυναίκα να πέφτει στα δίχτυα των αρχών λίγους μήνες αργότερα, στα σύνορα Βουλγαρίας-Ρουμανίας. Αν και η κατηγορούμενη εξάντλησε όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να μην εκδοθεί στη χώρα μας, τελικά, δεν τα κατάφερε και σήμερα θα κληθεί να δώσει τη δική της εκδοχή για το έγκλημα ενώπιον του δικαστηρίου. Προανακριτικά πάντως είχε ισχυριστεί ότι το θύμα την κακοποιούσε σεξουαλικά.

Για την υπόθεση αναζητείται και ένας 29χρονος Βούλγαρος, ενώ τα στοιχεία των δύο άλλων ατόμων που φέρονται να συμμετείχαν στο έγκλημα δεν έχουν ταυτοποιηθεί.



Spread the love